David Arkhult.

David Arkhult. Foto: Pressbild

Så slår nya röklagen mot sommarfestivalen: "Tar ett tag att ställa om"

Träder i kraft bara två veckor innan nya sommarfestivalen

HELSINGBORG.

Den nya röklag som träder i kraft den 1 juli innebär att det blir förbjudet att röka på tre av Bayside festivals barer i sommar.

Bayside arrangeras för första gången den 12 och 13 juli i år och är en helt ny sommarfestival som på Pixlapiren ska förena artister, vattensport och strandhäng.

Festivalen sker mindre än två veckor efter att den nya röklagen trätt i kraft. På eventet kommer det att finnas tre barområden och på samtliga blir det rökförbud.

Lagen kommer knappt att vara prövad i praktiken när festivalen arrangeras. Men samtidigt är den tydlig, anser Baysides festivalgeneral David Arkhult.

– Det kommer att ta ett tag att ställa om. Vi kommer att ha vakter och medarbetare som kommer att få säga till att inte röka. Men man får göra det på ett schysst sätt för folk kommer att vara ovana, menar han.

Han är en otrolig liveartist som kommer att få hela Helsingborg att gunga

Det är vid de områden där det kommer att serveras alkohol som det blir förbjudet att röka. Hela området kommer alltså inte att omfattas av rökförbudet.

Macklemore och Veronica Maggio blir två av dragplåstren på Bayside.

Macklemore och Veronica Maggio blir två av dragplåstren på Bayside. Foto: Pressbild samt Nora Otterhäll

Arrangören är nu klar med programpunkter och artister för festivalen.

– Vi släppte det redan i mars. Vi ville vara tidiga så att folk kan känna sig trygga med att det blir bra och att man tidigt har koll på upplägget, förklarar festivalgeneralen.

Amerikanske artisten Macklemore och svenska Veronica Maggio blir dragplåster.

– Det blir Macklemores enda Sverigespelning och han är en otrolig liveartist som kommer att få hela Helsingborg att gunga.

Publicerad 25 May 2019 00:00