Anna Ingers.

Anna Ingers. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Taltidningen lades ner – (S) vill att staden ska ge ut den

Oppositionsråd: "Nödvändig för många helsingborgare"

HELSINGBORG. All samhällsinformation ska vara tillgänglig för alla. Därmed borde staden driva Taltidningen, som nyligen lades ner, vidare. Det anser Socialdemokraterna.

– Den information som Taltidningen har stått för har varit nödvändig för många helsingborgare, för de som har problem att läsa tryckt text, säger Jan Björklund, oppositionsråd.

I samtal med funktionshinderrörelsen framkommer det att det finns ett vacuum när det gäller tillgängligheten till samhällsinformation och lokala nyhetermenar partiet.

"Det framkommer också att taltidningen var mogen för en uppdatering. En utmaning som staden bör att ta sig an", enligt (S).

– Många av taltidningens lyssnare känner sig bortglömda och är oroliga över att de inte får ta del av en viktig och nödvändig samhällsinformation. Vi politiker har ett ansvar och se till så att alla helsingborgare kan ta del av vad som händer i vår stad, uttrycker Anna Ingers (S).

Även Vänsterpartiet har engagerat sig i den här frågan. I våras lämnade partiet en motion om lika möjligheter, där (V) bland annat lyfte just att taltidningen måste återuppstå.

"Vi har också med detta som ett uppdrag till kommunstyrelsen i vårt budgetförslag 2020", skriver partiets Ingrid Mattiasson Saarinen i ett mejl till Lokaltidningen.

Publicerad 14 June 2019 11:46