Charlie Madsen är ett av många barn som har fått ta del av stiftelsens arbete. Här på bild i ett Pippi-rum på Helsingborgs lasarett som specialdesignats med hjälp av Jonsters. På den högra bilden syns nya ordföranden O’lla Arakji.

Charlie Madsen är ett av många barn som har fått ta del av stiftelsens arbete. Här på bild i ett Pippi-rum på Helsingborgs lasarett som specialdesignats med hjälp av Jonsters. På den högra bilden syns nya ordföranden O’lla Arakji. Foto: Joel Winqvist/arkiv samt Mickael Tannus

Stiftelsen hjälper tusentals barn – kvinnor får tunga roller: "Är ju en dröm"

Jonsters har samlat in till upplevelser och specialdesignat rum på lasarettet

HELSINGBORG.

Sedan stiftelsen Jonsters Charity startade för tio år sedan är det kvinnor som generellt visat mest engagemang och aktivitet. Nu ska detta avspeglas i styrelseleden också.

Stiftelsen har under de här åren hjälpt uppskattningsvis över 5 000, på olika vis, utsatta skånska barn och ungdomar genom olika ideella insatser.

Jerker Alm och Joel Rosenqvist är två styrelsemedlemmar som har varit med hela vägen. Efter att det en tid stått klart att de kommer att tacka för sig, har grundaren Jone Sølvik planerat för framtiden. I detta arbete har det var ett stort önskemål att kvinnor skulle vara med och styra ”nya” Jonsters.

– Kvinnor har, generellt sett, sedan stiftelsens start visat störst engagemang och varit mest aktiva och påhejande. De kvinnor som nu ansluter sig till styrelsen är drivna och passionerade, och framförallt brinner de för att göra skillnad, säger Jone Sølvik i ett uttalande.

Jone Sølvik i ett av de specialdesignade rum på Helsingborgs lasarett som stiftelsen varit med och ordnat.

Jone Sølvik i ett av de specialdesignade rum på Helsingborgs lasarett som stiftelsen varit med och ordnat. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Och nu står det klart att det blir två kvinnor som tar de två vakanta styrelseplatserna i stiftelsen som har sin hemvist i Helsingborg.

Ny ordförande blir O’lla Arakji från Helsingborg.

– Jag har med stor glädje följt Jonsters arbete så när frågan kom om styrelsearbete så var det självklart att tacka ja. Att få vara med och driva och påverka Sveriges mest givmilda stiftelse är ju en dröm, säger O’lla Arakji i ett pressmeddelande.

Ny i styrelsen blir också Nour Edriss.

Tina Nordströms designade bistro på Helsingborgs lasarett, barn- och ungdomsavdelningen.

Tina Nordströms designade bistro på Helsingborgs lasarett, barn- och ungdomsavdelningen. Foto: Mickael Tannus

– Jag tycker att man pratar ofta om att kvinnor inte får plats. Det vill jag ändra på. Är det någon som kan skapa och förvalta nya Jonsters så är det just kvinnor. De tänker nytt, modernt och framåt. Precis det vi behöver. För barn och ungdomars bästa, säger Jone Sølvik som nu blir ensam man i tremannastyrelsen.

Den kommande perioden ska en ny vision som går i linje med den gamla tas fram och stiftelsen ska vland annat också presentera ny logga, hemsida, bilder och kort- och långsiktig plan på vilket sätt man kommer göra skillnad framöver.

Publicerad 26 June 2019 10:08