Stående från vänster till höger: Jörgen Mårtensson och Jonathan Pettersson. Sittande herrar är Ulrik Madsen och Josef Lager (till höger). Här på bild från bottenplan där gastropuben håller till.

Stående från vänster till höger: Jörgen Mårtensson och Jonathan Pettersson. Sittande herrar är Ulrik Madsen och Josef Lager (till höger). Här på bild från bottenplan där gastropuben håller till. Foto: Joel Winqvist

Tjuvkika in i stans nya nöjesställe – på fredag öppnar det

Inte bara mat och dryck på nya Pitchers på Söder

HELSINGBORG.

Bowling, biljard, dubbla restauranger och ett brett ölsortiment. När Pitchers slår upp portarna för första gången på Söder gör man det inte som vilken pub som helst.

"Någonting för alla" och "något helt nytt på Helsingborgs nöjeskarta". Så sammanfattas beskrivningarna av de ansvariga på Pitchers som ger Lokaltidningen en smygtitt av lokalerna ett par dagar innan de öppnas upp för allmänheten.

Det var i oktober ifjol som det blev offentligt att kedjan Pitchers skulle satsa i Södergallerian i Helsingborg. Den senaste satsningen innebär den 22:a puben i landet.

Pitchers har tio bowlingbanor.

Pitchers har tio bowlingbanor. Foto: Joel Winqvist

Grunden är en sportpub med matchvisningar, ett gediget mathantverk och häng med polare och ett brett ölsortiment från olika delar av världen. Puben omfattar 2 500 kvadratmeter yta fördelat på två våningar; bottenplan blir en bar och pubrestaurang.

– Där blir det fokus på burgare och stek, berättar Jörgen Mårtensson som är kökschef.

Andra våningen fylls av en andra restaurang, en italiensk sådan vid namn Arezzo, samt av flera olika aktiviteter. Det blir tio bowlingbanor, en arkadhall med bland annat airhockey, boxboll, basket, bilracing och ett "virtual reality (VR)"-rum. I en annan del av våningen satsas det på biljard och shuffleboard.

Den italienska restaurangen på andra plan får namnet Aarezzo och blir granne med Filmstaden. Här finns också en direktingång från gallerian/bion.

Den italienska restaurangen på andra plan får namnet Aarezzo och blir granne med Filmstaden. Här finns också en direktingång från gallerian/bion. Foto: Joel Winqvist

– Det ska passa alla. Det blir som ett enda stort vardagsrum, konstaterar barchefen Jonathan Pettersson.

Fredagen den 2 augusti öppnar man för allmänheten. Då öppnas också en mindre uteservering ut mot Mäster Palms plats.

– Vi startar med en liten uteservering. Till nästa år blir den större, upplyser Ulrik Madsen, restaurangchef.

En ny metropol börjar skapas och vi blåser nytt liv i Söder som behövs

Snacket har varit hett inför öppning, menar de inblandade.

– Många säger att "det är det enda som saknas för att det ska vara färdigt på Söder", återberättar Pichers evenemangsansvarige Josef Lager.

Shuffleboards är en av flera aktivitetsmöjligheter puben satsar på.

Shuffleboards är en av flera aktivitetsmöjligheter puben satsar på. Foto: Joel Winqvist

Alla satsningar som sker i Helsingborg och i stadsdelen gör att staden mer börjat flyta samman, anser han och nämner bland annat satsningarna i Oceanhamnen och närheten till Radisson och Filmstaden som man hoppas ska dra folk till Pitcher.

– En ny metropol börjar skapas och vi blåser nytt liv i Söder som behövs, säger han.

Satsningen på Pitchers har lett till omkring ett 40-tal nya jobb, de flesta på heltid.

Publicerad 01 August 2019 11:00