Det är byggbolaget EBPAB som utför själva det fysiska arbetet med att bygga om lokalerna åt gymkedjan. Denna del vetter ut mot Konsul Olssons plats.

Det är byggbolaget EBPAB som utför själva det fysiska arbetet med att bygga om lokalerna åt gymkedjan. Denna del vetter ut mot Konsul Olssons plats. Foto: Joel Winqvist

Här ska gymkedja flytta in: "Lokalerna stod tomma i många år"

Puls & träning satsar på gym och friskvård under hösten

HELSINGBORG.

I höst öppnar en ny träningsanläggning i lokaler ut mot Konsul Olssons plats och Hästmöllegränden, lokaler som i princip stått tomma sedan många år tillbaka.

– Det här är rätt steg för utvecklingen av centrum. Det känns positivt och väldigt bra inför framtiden, menar Jens Berglund som är regionchef på Balder som äger lokalerna ihop med Tredje AP-fonden.

Det blir gymkedjan Puls & träning som någon gång under hösten kommer att öppna en ny träningsanläggning i lokalerna. Delar av fastigheten har stått tom, bortsett från några få undantag som handlar om ytterst kortvariga hyresgäster, i 10 till 15 år, berättar Jens Berglund.

Det här är rätt steg för utvecklingen av centrum

– Lokalerna stod tomma i många år. Framförallt har det varit svårt för oss att veta vilken typ av verksamhet som är optimal i den här typen av lokaler. Centrum har genomgått en omdaning, handeln är av en annan typ än innan och vi har försökt att hittta icke-traditionella hyresgäster som kan passa in där, berättar han.

Gymkedjan kommer även att få tillgång till den lokal där Synoptik, som nu flyttat till Kullagatan, höll till i tidigare. Kruxet har tidigare varit vad man skulle göra av en källarlokal som låg under optikerbutiken

– Den har inte varit ändamålsenlig för handel, men nu kommer den kunna användas på effektivt sätt, anser Jens Berglund.

Del av fastighet med Konsul Olssons plats rakt fram.

Del av fastighet med Konsul Olssons plats rakt fram. Foto: Joel Winqvist

Kring city finns sedan tidigare konkurrerande gym- och träningskedjor såsom Fitness24sevens två anläggningar på Kullagatan samt på Söder, Friskis och Svettis och Nordic Wellness.

Du ser inte risk för för stor konkurrens?

– Nej, det gör jag inte och de (Puls & träning, reds.anm.) gör själva stora satsningar i lokalerna. Det hade de inte gjort om de inte gjort sin hemläxa. Det finns ingen risk för det, åtminstone inte här och nu. Det är en lönsam bransch, friskvårdsbranschen. Och jag tror att den kommer att fortsätta utvecklas, kanske i lite andra former med fler och andra aktiviteter och så och att det blir ett vidare begrepp än det varit de sista åren.

Den vietnamesiska restaurang som ligger belägen i hörnet av Norra Strandgatan och Hästmöllegränden kommer att vara kvar i samma lokaler som idag.

Publicerad 07 August 2019 00:00