Foto: Pressbild

Svalt intresse för elbil hos Helsingborgshems hyresgäster

Svalt intresse när bostadsbolaget frågade sina kunder

HELSINGBORG. Det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem frågade för en tid sedan sina hyresgäster om det var viktigt med tillgång till laddplats för elbilar.

Det visade sig att det inte var någon superprioriterad fråga för de berörda. Cirka 23 procent tyckte nämligen att det var angeläget. Det rapporterar tidningen Hem och hyra på nätet. Inte heller intresset för bilpooler var särskilt högt. Cirka 14 procent tycker att det är viktigt att bolaget erbjuder hyresgäster bilpool.

Dryga 1 000 personer svarade på frågorna. Cirka 700 av dem var hyresgäster och övriga bland annat personal, leverantörer och allmänhet, enligt tidningen.

När Hem och hyra intervjuar Tina Appelqvist, klimat- och miljöansvarig på Helsingborgshem, säger hon att hon dock inte tror att enkätens resultat behöver betyda att hyresgästerna struntar i miljöfrågor. De allra flesta svarade nämligen ”vet ej” på många frågor.

– Det kan tyda på att många inte är insatta eller lever på ett sätt att de inte behöver vara det, säger hon bland annat till tidningen.

Publicerad 08 August 2019 11:50