Så här ska området med de nya rulltrapporna se ut på framtida Helsingborg C när arbetet är färdigt.

Så här ska området med de nya rulltrapporna se ut på framtida Helsingborg C när arbetet är färdigt. Visionsbild: Patrik Ekenhill/Tengbom

Nya rulltrappor på gång på Knutpunkten – ny fas i storsatsningen

Blir trappor i både upp- och nedåtgående riktning

HELSINGBORG. Den 15 augusti påbörjas arbetet med nya rulltrappor på Knutpunkten, eller Helsingborg C som det ska kallas när omgörningen av resecentrumet är klart.

Två rulltrappor ska bli tre.

"Utöver rulltrappan stänger vi även av en del av trappen bredvid. Vi kommer att minska bredden på trappan och ta bort den korta rulltrappan för att göra plats för två stycken nya. Det kommer skapas ett bättre flöde med rulltrappor i både upp- och nedgående riktning", meddelar fastighetsägaren Wihlborgs i ett pressutskick.

I november kommer även den långa rulltrappan mellan entréplan och Forseas avgångsplan att stängas av, dock under en kortare tid.

Så här ska Helsingborg C:s framsida se ut när hela arbetet är klart fjärde kvartalet 2020.

Så här ska Helsingborg C:s framsida se ut när hela arbetet är klart fjärde kvartalet 2020. Visionsbild: Patrik Ekenhill/Tengbom

I början av december beräknas allt arbete med de nya rulltrapporna vara färdigt. Under tiden som det är avstängt är även toaletterna bakom rulltrapporna stängda. Wihlborgs flyttar även bankomaterna då dessa ligger inom arbetsområdet. Istället kommer dessa placeras, tillfälligt, vid den tillfälliga entrépassagen på plan noll.

"Hänvisningar kommer finnas till närliggande hissar, trappor och toaletter under tiden som arbetet pågår", låter fastighetsägaren hälsa.

Publicerad 09 August 2019 11:46