I dag kör Mercandia IV cirka tio turer i vardera riktning på vardagarna och något färre på helger.

I dag kör Mercandia IV cirka tio turer i vardera riktning på vardagarna och något färre på helger. Foto: Anders Ebefeldt/studio-e.se

Varsel: Anställda blir av med jobben när färja slutar ta emot passagerare

Mercandia IV inte längre passagerar- och fraktfärja

HELSINGBORG. Under en längre tid har volymen av passagerare som reser till fots eller med bil på någon av Forseas färjor minskat. Undersökningar visar också att passagerare föredrar att resa med de större, modernare och grönare båtarna.

Därför beslutar nu Forsea att man ska göra om en av sina färjor, Mercandia IV, från en passagerar- och fraktfärja, till att bli en renodlad fraktfärja. Man kommer inte längre att erbjuda butikstjänster till exempel.

"Ytterligare initiativ för att modernisera verksamheten och säkerställa konkurrenskraften kommer att genomföras. ForSea har hittills investerat mycket pengar för att konvertera Aurora och Tycho Brahe till batteridrift och kommer att fortsätta sitt engagemang i utvecklingen av hållbar sjöfart", skriver Forsea på sin hemsida.

Detta innebär nu att anställda sägs upp från sina tjänster, skriver Helsingborgs Dagblad. Det handlar om butiks- och serveringspersonal som drabbas.

Förändringen börjar gälla från och med den från den 1 september 2019.

Publicerad 09 August 2019 10:12