Nicolai Gyllström.

Nicolai Gyllström. Foto: André Kvist/Arkiv

Grundaren till Råå bryggeri lämnar: "Har varit min passion i fyra år"

Nicolai Gyllström har gjort sitt sitt

RÅÅ.

Han grundade Råå bryggeri 2014, men nu lämnar Nicolai Gyllström verksamheten.

– Det här har varit min passion i fyra år, säger han till sajten beernews.se och fortsätter:

– Jag har varit anställd vd och har sagt upp mig, jag blir kvar en månad till. Jag har inget ägande kvar i företaget, konstaterar han.

Den stora anledningen till att han nu hoppar av sitt stora passionsprojekt är att han inte har mer pengar att satsa. Bryggeriet vann på rätt kort tid tre offerter till det fasta sortimentet hos Systembolaget, men det kostade också på. Vinsten har varit betydligt högre när bolaget sålt flaskor till restauranger än till Systemet.

– Vi har fått prioritera produkter med väldigt liten marginal på Systembolaget och fick köpa tankar och flaskningsmaskin för att klara av det. Vi har haft en för snäv lönsamhet, uppger han för beernews.se.

Det stora fokuset på Systembolaget gav produktionen ett lyft. Men pengarna har inte strömmat in i samma takt, skriver sajten.

Den här gången hade hade han inte mer pengar att satsa.

I vintras köpte HIF-spelarna Andreas Granqvist och Markus Holgersson in sig i bolaget. De köpte då sina andelar från Gyllström.

– Jag ångrar ingenting av de beslut vi har tagit, det var rätt med den information vi hade i det läget. Jag känner mig inte alls bitter utan mitt mål var att starta upp min egen verksamhet och det har jag lyckats bra med, säger Gyllström.

Lokaltidningen har utan framgång sökt Nicolai Gyllström.

Publicerad 10 August 2019 00:00