40-talstema på Fredriksdal helgen den 17 och 18 augusti.

40-talstema på Fredriksdal helgen den 17 och 18 augusti. Foto: Adobe Stock

Då vrids klockan tillbaka på Fredriksdal: "Intresset är stort"

1940-talstema i trådgården nästa helg

HELSINGBORG.

Helgen den 17 och 18 augusti bjuds det på 1940-talstema på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. En chans att åka tillbaka i tiden. ”Det är inte ofta man får chansen att uppleva något så spännande som det här", säger Ricky Wrentner på Fredriksdal.

Under de två dagarna kommer en del av området att göras om till ett autentiskt 40-talsområde.

Bland annat kommer gamla militärjeepar och lastbilar från den här tiden stå på plats, folk kommer att iklä sig uniformer så att de förställer brittiska och amerikanska soldater från kriget och det bjuds på föredrag och livemusik på 40-talstema.

Autentiska fälttält kommer även att resas och besökare kommer också kunna spana in gamla vapen så som kulsprutor och luftvärnskanoner från den här tiden.

"Under två dagar förvandlas Fredriksdal museer och trädgårdar till ett paradis för alla som älskar eller är nyfikna på 40-talet. Intresset är stort och i år tror jag vi kommer att slå tidigare besöksrekord. Det här är ett arrangemang för hela familjen”, säger Ricky Wrentner, som ansvarar för 40-talshelgen på Fredriksdal.

40-talshelg

Arrangeras 17–18 augusti på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Under lördagen har området öppet från klockan 10.00 till 18.00 och söndagen från klockan 10.00 till 17.00. Ordinarie entréavgifter gäller.

Källa: Fredriksdal museer och trädgårdar

Publicerad 11 August 2019 00:00