Rånen har skett under lördagen den 10 augusti och natten till söndagen den 11 augusti.

Rånen har skett under lördagen den 10 augusti och natten till söndagen den 11 augusti. Foto: Mostphotos

Nio personer rånade i Helsingborg på fyra timmar

Minst två av rånen har skett under knivhot

HELSINGBORG.

Nio personer har rånats i Helsingborg i helgen. Samtliga fem anmälda råntillfällen har genomförts mellan klockan 22 till 03 under lördagskvällen och natten till söndagen.

Av
Felix Alnemark

– Det verkar vara fem rån som hänger ihop tidsmässigt. Det är inte klart vem som är utredare men det kommer rulla vidare under dagen, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne.

Rånvågen började klockan 22.10 på lördagen på Södra Sandgatan där minst två gärningspersoner tilltvingade sig värdesaker. En person blev slagen men ska inte ha behövt uppsöka sjukhusvård.

Klockan 00.30 rånades tre tonårspojkar på Ängelholmsvägen. De har fått ta emot slag av de tre gärningsmännen och förmåtts lämna ifrån sig kläder och värdesaker.

Nästa rån skedde klockan 01.50 då en man i 20-årsåldern rånades i centrala Helsingborg av minst två gärningsmän. Rånarna försvann med mannens mobiltelefon, bankkort och vissa kläder.

Klockan 02.30 rånades två 19-åriga män under knivhot i Stadsparken. Flera gärningsmän tilltvingades sig kläder och plånböcker. Polisen genomförde förhör med brottsoffren på en adress i Helsingborg efter att de larmat.

Klockan 02.50 dök fyra gärningspersoner upp på Eneborgssvägen nära Nya kyrkogården och rånade en man i 20-årsåldern. Han tvingades läman ifrån sig sin jacka, smycken och andra värdesaker.

Senare samma natt, klockan 03.16, larmades polisen till en bostad efter att en ung man larmat om att han blivit rånad och senare tagit sig hem. Flera gärningsmän tilltvingades sig mannens jacka under knivhot på kyrkogården intill Stadsparken.

Totalt har nio målsägande anmält rån under samma kväll och natt.

– Allt kommer lämnas över till samordningen som kommer titta på om det hör ihop, beroende på signalement. Vi kommer hålla förhör med målsägande och titta på om det finns övervakningsfilm, säger Åsa Emanuelsson.

Två personer har anhållits misstänkta för vissa av rånen.

Publicerad 12 August 2019 08:26