Eleonora Johansson.

Eleonora Johansson. Foto: Thomas Carlgren samt Mostphotos.com

Kommunalråd lämnar sitt uppdrag – ska bli advokat

Eleonora Johansson satt endast nio månader som nämndordförande

HELSINGBORG.

Det moderata kommunalrådet och ordföranden i socialnämnden Eleonora Johansson lämnar sina uppdrag för att istället börja arbeta på en advokatbyrå.

Det skriver Helsingborgs Dagblad.

I form av sin position får hon ses som en av Moderaternas högst uppsatta politiker i Helsingborg.

Men hon har inte varit länge på sin post. Det var för blott nio månader sedan som hon slutade jobba som åklagare för att istället ge sig i kast med politiken på heltid.

– Jag hoppas att folk inte ser mig som en svikare, men jag fick en möjlighet att börja arbeta på en advokatbyrå och den chansen vill jag inte missa, säger hon till hd.se.

Det är hennes make som äger byrån och anledningen till att hon ska börja jobba där redan från och med den 1 september är att det nu passade tidsmässigt eftersom maken i detta nu ska börja samarbeta med en annan advokatbyrå, varpå möjligheten uppstod, förklarar hon för hd.se.

– Vi har en moderat förste vice ordförande i socialnämnden, Samuel Lilja, som tar över hennes roll där tills vidare, medan jag och Christian Orsing delar på och tar hand om arbetsuppgifterna som kommunalråd, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M) till hd.se.

En permanent ersättare ska hittas senare, uppger Danielsson för tidningen.

Eleonora Johansson kommer dock sitta kvar i fullmäktige, men blir nu fritidspolitiker.

Publicerad 20 August 2019 10:39