Hugo Nerman.

Hugo Nerman. Foto: Pressbild

Racingförare hoppas kunna samla in tusenlappar till välgörenhet

Av
Lokaltidningen

HELSINGBORG. Lördagen den 31 augusti är racingföraren Hugo Nerman på Väla motorstadion för första gången med och gör ett event utifrån sin satsning som syftar till att samla in pengar till stiftelsen Slag för livet.

– När jag fick kontakt med stiftelsen och förstod hur dom jobbar med att stötta behövande i olika situationer så kändes det väldigt intressant att utifrån min racingsatsning också göra en insats. Alla vet att motorsport är en mycket kostnadsintensiv idrott men genom vårt Gokartevent nu på lördag så kan vi också bidra till att samla in pengar, säger Hugo Nerman, förare i Porsche Carrera Cup, i ett mejl till Lokaltidningen.

Föraren gillar den tydliga kopplingen mellan insamlade pengar och hur behövande får hjälp.

Nu på lördag ska det köras så kallad Le Mans-gokart med 10 st bilar där flest totalt antal varv vinner efter en timme.

– Eftersom det är 3-4 st personer per bil med obligatoriskt förarbyte var 10:e minut kan vi utlova lite spännande action. Det går också bra att komma som publik (kostnadsfritt) också och titta på Väla motorstadion där starten går 14.00. Det kommer finnas möjlighet att köpa hamburgare och fika på plats där pengarna även från det går hundra procent vidare till stiftelsen, hälsar föraren.

Det hela drar igång klockan 13.00 och racet håller på mellan 14.00 och 15.00.

Stiftelsen

Slag för hjältar är en insamlingsstiftelse som riktar sina insatser till föreningar, organisationer och verksamheter som hjälper olika välgörande ändamål.

Publicerad 31 August 2019 00:00