Krister Azelius menar att anställningen av Olof Mellberg är en långsiktig satsning för klubben. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

Krister Azelius menar att anställningen av Olof Mellberg är en långsiktig satsning för klubben. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021. Foto: Joel Winqvist

Oväntad försäljning underlättade för HIF att signa landslagsikonen

Emil Krafth-pengar bidrog till rekryteringen av Olof Mellberg

HELSINGBORG.

En klubb som kämpar för att behålla det allsvenska kontraktet, och för att få ekonomin att gå ihop. I jakten på Olof Mellberg som ny tränare fick HIF god hjälp av en oväntad försäljning man själv inte var involverad i.

Under tisdagen presenterades den förre landslagskaptenen Olof Mellberg som HIF:s nye seniortränare. Styrelseordförande Krister Azelius berättar att anställningen inte är någon ekonomisk chanstagning för föreningen.

– Anställningen är gjord på ett sätt som innebär att vi klarar detta. Den är marknadsmässig, men marknadsmässig utifrån våra förutsättnningar. Alltså att vi är ett lag med ansträngd ekonomi som härjar på nedre halvan i detta. Så det blir inga hål i detta från den här rekryteringen. Det har blivit en väldigt bra lösning för oss, säger Krister Azelius.

Hade man upplevt att man "tagit sig vatten över huvudet" hade man fått tacka nej till Olof Mellberg, som han uttrycker det.

Han tillägger även att klubben upplevt ett bra sommarfönster, och refererar bland annat till att försäljningen av förre HIF:aren Emil Krafth från franska Amiens till Newcastle även innebar några slantar till HIF. Det gav klubben ökat ekonomiskt utrymme i jakten på Henrik Larssons ersättare, något som Azelius berättat om i en tidigare intervju med Aftonbladet.

– Det gör att vi har lite bättre muskler än vi trodde att vi skulle ha. Vi hade tänkt använda dem till annat men nu måste vi använda dem till det här. Vi har ett rätt mycket bättre transfernetto än vi hade räknat med, har Azelius sagt till tidningen.

Publicerad 05 September 2019 09:28