Anna-Carin Ahlquist är Sveriges största medaljhopp.

Anna-Carin Ahlquist är Sveriges största medaljhopp. Foto: ITTF

Pingisfesten i Helsingborg blir det största Europamästerskapet hittills

Para-EM gör rekord i antal spelare

HELSINGBORG. Mellan den 16 och 21 september blir det pingisfest i Helsingborg arena, då para-EM arrangeras här. Mästerskapet blir det största EM:et hittills sett till antalet tävlande. Hela 315 spelare från 31 länder kommer hit för att göra upp om medaljerna. Och förutom ett rekordstort startfält blir mästerskapet dessutom kval till Paralympics i Tokyo 2020.

– Det är mycket trevligt att mästerskapet slår rekord i antalet deltagare. Det är ett kvitto på att Helsingborg är en attraktiv destination och att förbundet tillsammans med vår lokala klubb har ett gott rykte om sig att genomföra kvalitativa evenemang, säger Johan Lundell, chef för Helsingborg Convention & Event Bureau i ett pressmeddelande.

Sverige kommer att ha 20 tävlande med på EM. En av dem är Anna-Carin Ahlquist som är rankad etta i världen i rullstol klass 3, och Emil Andersson som tidigare vunnit medaljer i både Paralympics, VM och EM.

– Vi hoppas också att EM på hemmaplan ska inspirera personer med funktionsnedsättning att ta steget till ett aktivare liv. Förhoppningsvis kan det också ge oss fler kvalificerade bordtennisspelare som kan ta en plats i framtida mästerskapstrupper, säger förbundskapten Daniel Ellermann i ett uttalande.

Para-EM

Mästerskapet arrangeras av Svenska Bordtennisförbundet, BTK Rekord, Helsingborg Arena och Helsingborgs stad

Publicerad 07 September 2019 00:00