"Säljplatserna är snart slut", säger My Gullstrand om intresset. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Driver familjeloppis med växtvärk – Sundspärlan ger helt nya möjligheter

Dubbelt så många vill sälja gentemot tidigare

HELSINGBORG.

Intresset för att sälja och köpa begagnade barnprylar fortsätter att öka. Det märker inte minst Familjen AB av som på grund av högt tryck nu flyttar sin loppis från Oxhallen till betydligt större Sundspärlan.

– Vi har upplevt att vi har växt ur Oxhallen. Och det är svårt att hitta något mellanläge så nu har vi slagit till rejält och kommer att hyra Sundspärlan, säger My Gullstrand som driver företaget Familjen Ab som arrangerar loppisar med jämna mellanrum och även driver en begagnatbutik på Drottninggatan.

Fokuset ligger på barnkläder och allehanda prylar som berör barnfamiljen.

Den 15 september är det dags för nästa loppis som alltså blir på Sundspärlan, mellan klockan 12 och 15.

– Nu blir det inte bara inlämning utan den som vill kommer även kunna hyra bord och sälja själv. Tidigare på Oxhallen hade vi ungefär 50 familjer som brukade sälja, nu är det närmare hundra, berättar hon.

Låter som ni får betydligt mer plats?

– Ja, herregud. På Sundspärlan finns det plats för 1 800 personer och Oxhallen rymmer 150 personer. Så det är gott om space om man säger så.

Hur många besökare räknar ni med?

– Tidigare har det kommit ungefär 800. Nu har över 1 300 anmält sig som intresserade. Det brukar vara bra uppslutning, säger My Gullstrand som berättar att man i och med att Sundspärlan är betydligt dyrare att hyra än Oxhallen kommer att införa en entréavgift på tjugo kronor.

Hon ser att intresset för begagnat fortsätter att öka.

– Intresset för miljön är väldigt stort hos barnfamiljer. Många har mer och mer tippat över till att de kan tänka sig att handla begagnat för att värna miljön och minska påfrestningarna.

Vad brukar gå åt mest?

– Kläder att kunna ha på förskolan, för att bunkra upp med inför vintern. Även ytterkläder är poppis. Sen kan man göra mycket fynd på leksakssidan också.

Publicerad 08 September 2019 00:00