Marcus Wessman var en av personerna som fick sin bil beskjuten.

Marcus Wessman var en av personerna som fick sin bil beskjuten. Foto: Privat/Adobe Stock

14 bilar har utsatts för beskjutning

Nu kan Lokaltidningen berätta att flera orter och stadsdelar har drabbats

HELSINGBORG.

I förra veckan gick polisen ut med att ett stort antal bilar på Råå fått rutorna sönderskjutna med vad som tros vara luftgevärsskott. Men rapporter om liknande händelser började trilla in från andra delar av Helsingborg. Nu kan Lokaltidningen berätta att 14 fordon har beskjutits under augusti och september i Helsingborg.

Det var den 3 september som Lokaltidningen berättade att sex bilar fått rutorna sönderskjutna på Råå. Under samma dag berättade vi om nya skottskadade bilar på Ramlösa och Mörarp vilket Polisen då inte kände till.

Efter att Lokaltidningen bett Polisen sammanställa anmälningar om skadegörelse på bilar på grund av skott så klarnar bilden något.

– Vi hittade ett helt gäng, 14 stycken som utsatts för skadegörelse genom att de har hål i sig. Det är bilar i Helsingborg, Domsten, Mörarp och på Råå som har fått rutorna krossade. Det här är tillräckligt för att jag ska samla ihop anmälningarna och be en utredare titta på det, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne.

En av bilägarna som drabbades är Marcus Wessman från Ramlösa som skulle skjutsa sin fyraårige son till förskolan.

– Han frågade vem har gjort det här och då fick jag förklara att någon slagit sönder den och kanske ville stjäla något men att det inte fanns något att ta, säger han.

Vänster bakruta var helt söndersmulad. Det var Marcus Wessman körde till en firma som byter bilglas som han insåg vad som hade hänt.

– Jag mötte en del andra där som sa "du också" och förklarade att någon skjutit med stålkulor mot deras bilar, säger Marcus Wessman.

Han skulle köra till Ängelholms flygplats för att resa men fick nu lämna in bilen och be en arbetskollega om skjuts. Kostnaden för självrisken blev i Marcus fall cirka 1500 kronor.

Vet du mer? Hör av dig till Lokaltidningens reporter på felix.alnemark@lokaltidningen.se

Publicerad 09 September 2019 11:11