Företagaren i Helsingborg blev tillsammans med en 16-årig praktikant. Det sågs inte med blida ögon av hennes storebror.

Företagaren i Helsingborg blev tillsammans med en 16-årig praktikant. Det sågs inte med blida ögon av hennes storebror. Foto

Företagare misshandlad efter förhållande med 16-årig praktikant

Även mannens nya flickvän gav sig på entreprenören

HELSINGBORG.

En företagare i 40-årsåldern blev tillsammans med en 16-årig flicka som praktiserade på hans arbetsplats. När flickans 22-årige storebror fick reda på förhållandet sökte han upp mannen och misshandlade honom. Även företagarens nya flickvän blev arg och gav sig in i bråket och hoppade på hans rygg när han låg ner.

Av
Felix Alnemark

Det var natten den 11 augusti förra året som storebrodern fick reda på att hans syster haft ett åtta månader långt förhållande med mannen i 40-årsåldern. Trots att förhållande var slut blev brodern mycket upprörd och ringde företagaren och sa att han befann sig utanför hans bostad.

Företagaren befann sig på annan plats men körde då till sitt hem. Där uppstod bråk. Även 40-åringens nya flickvän blev arg och drog i hans skjorta så att den åkte av. Enligt företagaren plockade 22-åringen upp stenar från marken som han slog honom med. Det har dock inte gått att bevisa enligt rätten.

Näringsidkaren träffades av flera slag i bakhuvudet och i ansiktet. Hans nya flickvän var rädd att han skulle började slåss och hindrade honom från att resa sig genom att hoppa på hans rygg. Samtidigt fortsatte 22-åringen att slå mannen i huvudet.

Efter en stund anlände trygghetsvärdar i området och avbröt misshandeln i väntan på polis. Till bilden hör också att även 22-åringen har haft praktik på samma företag.

Enligt tingsrätten är det bara bevisat att två knytnävsslag har utdelats av 22-åringen. Han döms nu till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Han ska också betala totalt 7 000 kronor i skadestånd.

Publicerad 09 September 2019 07:40