Bengt Roos ställer upp som mänsklig måltavla i tv-programmet Talang.

Bengt Roos ställer upp som mänsklig måltavla i tv-programmet Talang. Foto: privat

Hans rygg ska vara mänsklig piltavla: "Sticker till lite"

Bengt Roos har bara gjort tricket två gånger

HELSINGBORG.

Bengt Roos, 63 år, är den tidigare biografmaskinisten som gjorts sig ett namn som statist och amatörskådespelare. Nu ställer han upp som mänsklig piltavla i tv-programmet Talang. "Jag ville att David Batra skulle kasta men produktionen föreslog Bianca Ingrosso" säger han förväntansfullt.

Av
Felix Alnemark

Den 17 oktober är en stor dag för Helsingborgaren Bengt Roos. Då kommer han befinns sig på audition till Talang 2020 i Stockholm.

– Det är ett litet speciellt nummer att vara levande måltavla. Jag kommer gå in med en piltavla och två pilar. Sen kommer jag slänga undan piltavlan och säga "den här behöver jag inte" och be någon i juryn att kasta pilarna i ryggtavlan.

Jag vet inte om pilen kommer fastna och om det kommer komma blod

Så David Batra kan slänga en pil i ryggen på dig?

– Jag föreslog honom men enligt produktionen kan det bli Bianca Ingrosso.

Hur kom du på det här?

– Jag har varit statist och amatörteaterskådespelare i 40 år och har massa hyfs för mig. Jag gillar partytricks. Det här med piltavlan har jag bara gjort två gånger tidigare. Senast för tio år sedan.

Talangjuryn består av LaGaylia Frazier, Alexander Bard, Bianca Ingrosso och David Batra.

Talangjuryn består av LaGaylia Frazier, Alexander Bard, Bianca Ingrosso och David Batra. Foto: pressbild

Hur gick det då?

– Då ramlade pilen av och det blödde från ryggen. Jag vet inte om pilen kommer fastna och om det kommer komma blod. Det sticker till lite.

Bengt Roos arbetade under 25 år som biografmaskinist på Helsingborgs olika biografer. Han har varit med i filmen Äta, sova, dö och i tv-program som Vem vet mest och Wipe out. Bengt Roos har funderat på varför han gillar att synas.

– Det har alltid varit så sedan jag var liten. På roliga timmen i skolan hittade jag alltid på saker. Min mamma spelade teater så det kanske ligger i generna, säger han.

Bengt Roos.

Ålder: 63 år.

Bor: Helsingborg.

Gör: "Snart pensionär".

Intressen: Film, resor, sport.

Familj: Fru, dotter, katter och chihuahua.

Publicerad 16 September 2019 13:00