Ett brottsoffer fördes till sjukhus med ambulans efter att ha skadats av ett vasst föremål.

Ett brottsoffer fördes till sjukhus med ambulans efter att ha skadats av ett vasst föremål. Foto: Adobe stock/Mostphotos

Rånvåg i helgen – flera personer förda till sjukhus

En person misshandlad med vass föremål

NORDVÄSTRA SKÅNE. Fyra rån har inträffat i Helsingborg och Ängelholm under helgen. Två män har förts till sjukhus med ambulans. Den ena har blivit nerslagen och den andra har blivit skadad med ett vasst föremål.

Helgens rånvåg inleddes fredagen den 13 september i Rydebäck utanför Helsingborg. En 39-årig man hade anlänt till orten med tåg kring midnatt och var några hundratal meter från stationen när han blev knuffad till marken och sparkad.

– Han blev bestulen på mobil, hörlurar, klocka och halsband och de sliter av honom hans ryggsäck. Tre okända gärningspersoner försvinner från platsen, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid Polisen i nordvästra Skåne.

Mannen fick ringa skador och behövde inte uppsöka läkarvård.

Gärningspersonen skadar målsägande med ett vasst föremål.

Ungefär samtidigt sker ett rånförsök på Norra Sockerbruksgatan i Ängelholm mot en 20-årig man.

– Gärningspersonen skadar målsägande med ett vasst föremål. Han förs till sjukhus med okänt skadeläge. En polispatrull beordras till Helsingborgs lasarett för att ta upp anmälan, säger Åsa Emanuelsson.

Nästa rån sker natten till lördagen mellan klockan 01.15 och 01.55 i en liten by utanför Ängelholm. Där har ett okänt antal gärningsmän avtvingat en person klocka, armband och halskedja.

Det sista kända rånet denna helg natten till söndagen klockan 00.30 på Prästgatan i Helsingborg. Två okända gärningspersoner rånar en man i 25-årsåldern på klocka och halsband.

– Han får ett slag och faller omkull. Han körs i ambulans till sjukhus i Helsingborg med oklart skadeläge, säger Åsa Emanuelsson.

Det finns inga gripna för något av de fyra rånen i Helsingborg och Ängelholm.

Publicerad 16 September 2019 10:25