Svenska fotbollsförbundet ser många fördelar med att spela på Olympia.

Svenska fotbollsförbundet ser många fördelar med att spela på Olympia. Foto: Pressbild

Landslaget återvänder till Olympia: "Fantastiska förutsättningar"

"Blågult" kvalar i Helsingborg

HELSINGBORG.

Sveriges U21 i fotboll siktar på en plats i EM 2021. Första kvalmatchen slutade i besvikelse, men nu hoppas landslaget på att Olympia kan ge en "boost" i det fortsatta kvalet.

Av
Wilhelm Nilsson

Det svenska U21-landslaget har börjat tungt i EM-kvalet. Nyligen förlorade Sverige första matchen mot Irland med 1-3.

Jakten på mästerskapet går dock vidare. Redan den 12 oktober står Island för motståndet när landslagen möts på Olympia. Arenan som Helsingborg stad eftersträvar ska förbli U21-landslagets "hemmaborg".

– Vår ambition är att inspirera unga människor genom att kontinuerligt genomföra U21-landskamper i Helsingborg och på Olympia. Landslagets spontanbesök hos lokala idrottsföreningar vid förra besöket uppskattades enormt och ligger helt i linje med vår ambition. Nu hoppas jag att Helsingborg sluter upp bakom vårt landslag och hejar fram dem på Olympia den 12 oktober, säger Johan Lundell, chef Helsingborg Convention & Event Bureau, i ett pressmeddelande.

Att vi valt att återvända till Helsingborg med vårt U21-landslag är tack vare de fantastiska förutsättningarna vi får under vår vistelse här

Under det senaste året har två av U21-landslagets matcher avgjorts på Olympia. Senaste tillfället var den 7 juni, då "Blågult" träningsmatchade mot Norge när drygt 1 700 personer bevittnade mötet från läktarplats. Det svenska fotbollsförbundet ser det som positivt att deras landslag får återvända till Helsingborg, och hoppas samtidigt på att helsingborgarna sluter upp bakom laget.

– Att vi valt att återvända till Helsingborg med vårt U21-landslag är tack vare de fantastiska förutsättningarna vi får under vår vistelse här. Hotell, träningsplaner, matcharena, allt är optimalt för oss. Vi känner även att Helsingborgs stad verkligen vill att vi kommer hit och spelar våra matcher. Nu önskar vi att det kommer mycket folk på matchen som kan heja fram Sverige till en seger mot Island, säger Christian Thunholm, evenemangsansvarig U21 på Svenska Fotbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Sveriges U21-landslag har efter mötet med Island – Italien, Armeninen och Luxemburg kvar att möta på hemmaplan. I dagsläget är det ännu inte fastställt var de här matcherna kommer att spelas.

Publicerad 18 September 2019 12:03