Niklas Egnell.

Niklas Egnell. Foto: Pressbild

Olof Mellberg rekryterar ny assisterande – med fokus på fotbollsfys

Niklas Egnell nu en del av HIF:s ledarstab

HELSINGBORG. Det rör på sig i ledarleden efter att Olof Mellberg trätt in som ny huvudtränare för seniorerna i Helsingborgs IF. Nyligen förlängde HIF kontraktet med assisterande tränaren Alexander Tengryd över säsongen 2022.

Nu står det klart att ytterligare en assisterande tränare ska komplettera staben runt A-laget. Det handlar om Niklas Egnell som kommer in på ett korttidskontrakt.

Egnell beskrivs av klubben som en person med en bred kompetens. Han var bland annat delaktig i Linköping FC:s SM-guld 2017 och U21-landslagets senaste EM-kval. Han har även agerat som riksinstruktör på tränarnas pro-utbildning.

I HIF ska hans huvudfokus vara på fotbollsfysen, som har samma roll i U21-landslaget.

– Det är mycket inspirerande att få möjligheten att vara en del av HIF och arbeta tillsammans med ledarteamet runt Olof Mellberg. På kort sikt handlar det om att förstärka och förfina det som redan är bra, främst kopplat till fotbollsfysen. På längre sikt blir det även viktigt att försöka identifiera om det finns något som behöver både förbättras eller till och med förändras så att laget och spelarna kan ta kliv framåt i sin utveckling, säger tränaren sjlv i en kommentar på HIF:s hemsida.

Olof Mellberg gjorde sin första match som HIF-tränare senast borta mot Djurgården, en match di röe förlorade med 2-0.

Olof Mellberg gjorde sin första match som HIF-tränare senast borta mot Djurgården, en match di röe förlorade med 2-0. Foto: Joel Winqvist

Redan när Olof Mellberg presenterades som ny tränare betonade han fysdelen som en viktig ingrediens för att lyckas med målet att hålla HIF kvar i allsvenskan.

– Att jobba noggrannt med fysiska periodiseringen i träning så att vi har friska och fräscha spelare är också en viktig del, sa Olof Mellberg bland annat till Lokaltidningen

Publicerad 18 September 2019 10:32