Familjen låg och solade när en drönare flög över deras tomt. Det fick en man i familjen att slå fotografen och sparka sönder hans arbetsverktyg.

Familjen låg och solade när en drönare flög över deras tomt. Det fick en man i familjen att slå fotografen och sparka sönder hans arbetsverktyg. Foto: Polisens förundersökning/Adobe stock

Man slog mäklarfotograf i ansiktet och sparkade sönder hans drönare

Flyganordningen svävade över granntomten medan familjen låg och solade

HELSINGBORG.

Det var den 10 juli som fotografen flög med sin drönare för att ta bilder av ett hus till försäljning. Det hela slutade med misshandel och skadegörelse.

Av
Felix Alnemark

Med paret som skulle sälja villan träffade mäklaren så passade mäklarfotografen på att ta några bilder på huset. Fotografen var klar och skulle precis landa sin flyganordning när en man boende i grannhuset stormade fram.

Han ifrågasatte fotandet och sparkade till drönaren på marken med full kraft så att den åkte in i en vägg och gick sönder. Därefter slog han fotografen i ansiktet med knuten näve så att läppen sprack.

Enligt förhör med grannarna hade drönaren flugit lågt över deras tomt medan de låg och solade och de visste inte var den kom från.

Nu åtalas mannen för misshandel och skadegörelse.

Publicerad 20 September 2019 08:43