Misshandeln skedde på Sundstorget vid Dunkers kulturhus där järnröret hittades. En ledig polis fick syn på järningsmannen vid Stortorget och bestämde sig för att följa efter honom.

Misshandeln skedde på Sundstorget vid Dunkers kulturhus där järnröret hittades. En ledig polis fick syn på järningsmannen vid Stortorget och bestämde sig för att följa efter honom. Foto: Google streetview/Polisens förundersökning

Lediga poliser ryckte in när man fick skallen spräckt med järnrör

En ledig polis blev vittne till misshandeln – en annan ledig polis tog upp jakten på gärningsmannen

HELSINGBORG.

Den 24 augusti blev en man mycket grovt misshandlad med järnrör på Sundstorget. En ledig polis på torget ryckte in för att hjälpa den skadade mannen medan en annan ledig polis som befann sig på Stortorget tog upp jakten på den flyende gärningsmannen.

Av
Felix Alnemark

Målsägande befann sig vid Dunkers på Sundstorget på eftermiddagen när 27-åringen plötsligt dök upp och slog honom i ansiktet med knytnävar flera gånger och i bakhuvudet med järnröret.

En ledig polis som blev vittne till misshandeln hjälpte till att lägga den medvetslöse mannen i framåtlutande sidoläge.

Brottsoffret fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skallskador och brott på skallbenet, tandskador och blod bakom trumhinnan bland annat.

Ytterligare en ledig polis befann sig på Stortorget och noterande gärningsmannen som då tagit av sig på överkroppen medan några skärrade vittnen följde efter. Han sprang efter gärningsmannen som sprang in i hissen till Kärnanparken.

När dörrarna var på väg att stängas skrek den lediga polisen "Polis, avbryt och stig ur hissen" vilket 27-åringen då gjorde men fortsatte att gå med den lediga polisen efter sig. 27-åringen greps senare av polis i tjänst i Kärnanparken.

Nu åtalas 27-åringen för grov misshandel och ringa narkotikabrott då han använt cannabis och alprazolam. Mannen har suttit häktad sedan händelsen.

Publicerad 01 October 2019 11:14