Pokertävlingen avbröts av maskerad rånare med skjutvapen. Flera skott avlossades från startpistolen.

Pokertävlingen avbröts av maskerad rånare med skjutvapen. Flera skott avlossades från startpistolen. Foto: Polisen/Adobe stock

Väpnat rån och skottlossning mot privat pokerkväll

Flera skott avlossades med startpistol – men kompisgänget kände igen rånaren

HELSINGBORG.

Sju personer rånades under pistolhot och skottlossning av en maskerad man under en pokerkväll i en villa på Ramlösa. Men flera av brottsoffren kände igen gärningsmannen från olika pokersammanhang. Nu döms den ensamme rånaren, en 28-årig Helsingborgare, till fängelse.

Det var en sen oktoberkväll förra året som ett kompisgäng spelade poker i ett lägenhetshus på Dannefeltsgatan. Vid klockan två på morgonen hade en av spelarna gått ut för att röka då en maskerad rånare slet med hon och tog sig in i lägenheten med dragen pistol.

Flera skott avlossades och rånaren riktade också sitt vapen, en startpistol, mot en av spelarnas ansikte. Men flera av målsägande kände igen rånaren som en 28-årig man de stött på i pokersammanhang.

28-åringen blev till och med tilltalad med namn av en av spelarna. Han blev märkbart ställd av att bli igenkänd och började kontrollera sin maskering. Rånaren tilltvingade sig kontanter på cirka 15 000 kronor.

I en husrannsakan samma natt hos gärningsmannen hittades bland annat startpistolen, en baklava och en vapenväska med patroner. Dessutom återfanns kontanter.

De patroner som hittades i lägenheten där rånet begicks har samma spårdetaljer som de upphittade vapnet. 28-åringen hade också tändsatspartiklar på sin hand från ett avfyrat vapen.

28-åringen döms nu till två års fängelse för rån, försök till rån och vapenbrott. Han ska också betala över 100 000 kronor i skadestånd till brottsoffren.

Publicerad 01 October 2019 16:22