Camilla Bergvall.

Camilla Bergvall. Foto: Tam Thi Le Cao samt Adobe Stock

Hon har satt Helsingborgskvinnor på kartan – men snart avslutas projektet

Camilla Bergvall: "Dags för de etablerade aktörerna att ta vid "

HELSINGBORG. Sedan starten 2016 har initiativet Kvinnokarta Helsingborg lyft fram ett antal kända och tidigare okända kvinnoöden genom föreläsningar, stadsvandringar, sociala medier och andra typer av arbeten.

I januari kommer satsningen att avslutas. Initiativtagare Camilla Bergvall hoppas det arbete som har gjorts ska ge ringar på vattnet.

– Det är otroligt häftigt att vi lyckats sätta kvinnorna på kartan i Helsingborgs historieskrivning. Men nu är det dags för de etablerade aktörerna att ta vid och fortsätta arbetet, säger projektledare och initiativtagaren Camilla Bergvall.

Den 21 januari 2020 sker en större avslutning som ska sammanfatta de tre åren. Då ska några av de kvinnor som spelat en roll i stadens historia lyftas fram. Evenemanget sker på stadsbiblioteket, där de första föreläsningarna i projektet hölls.

Kartor som projektet skapat kommer finnas till hands både digitalt och fysiskt för den som på egen hand vill vandra i historiska helsingborgskvinnors fotspår. Även det material som guiderna använt kommer att släppas fritt för vem som helst att använda.

Publicerad 02 October 2019 09:13