Helsingborgs stad ska tillsammans med aktörer och innovatörer förena invånarna.

Helsingborgs stad ska tillsammans med aktörer och innovatörer förena invånarna. Foto: Mickael Tannus

Helsingborg enas – när innovatörer ska lösa samhällsproblemen

HELSINGBORG.

Den "inkluderande staden" Helsingborg ska nu se över sina samhällsproblem, för att möta invånarnas behov. Därigenom hoppas de nu kunna föra samman ofrivillga ensamma med övriga invånare.

Av
Wilhelm Nilsson

Helsingborgs stads arbete i att utveckla kommunen sin helhet fortsätter att gå framåt. Nu ska fyra förvaltningar i Helsingborgs stad, i samverkan med Lunds universitet och Vinnova, ingå i ett projekt, för att stävja de samhällsproblem som kommunen dagligen ställs inför.

Bland annat ska aktörerna nu tillsammans se över invånarnas behov, för att i längden förebygga ofrivillig ensamhet, utveckla stadsdelarna eller stötta invånarnas engagemang. Det är där som 13 nyanställda innovöterer kommer in i bilden, som får i uppdrag att peka ut de särskilda behoven för invånarna.

- Många utmaningar vi har kommer inte gå att lösa var och en för sig. Därför är det så viktigt att offentliga verksamheter möter innovatörer och att näringslivet bidrar. Vi kommer att få nya lärdomar i processen och vi kommer att hitta nya typer av lösningar genom att vi jobbar med korsbefruktning på det här sättet, säger Annette Melander Berg, näringslivsdirektör, i ett pressmeddelande.

Projektet finansieras av Vinnova, Socialhögskolan Lunds universitet och Helsingborgs stad, och väntas pågå under två års tid.

Publicerad 05 October 2019 08:00