Staffan Taylor ser ingenting som omöjligt. Youtube-kanalen förverkligade hans högsta önskan - att tala utomlands.

Staffan Taylor ser ingenting som omöjligt. Youtube-kanalen förverkligade hans högsta önskan - att tala utomlands. Foto: Privat

Helsingborgare bytte liv med amerikan - inför miljoner tittare

TV-inspelningen uppfyllde stora drömmen

RÅÅ/STOCKHOLM.

En promenad mitt i centrala Stockholm förändrade Råå-födde Staffan Taylors liv. Nu har han provat på hur det är att vara amerikan, blivit Youtube-kändis och insett att ingenting är omöjligt.

Av
Wilhelm Nilsson

Redan som 19-åring började Staffan Taylor, 28, från Råå föreläsa om drömmar på olika skolor. Hans motto var, och är än i dag, "Dream big". Sedan han började hålla föredrag för skolelever har visionen varit att äntra den stora arenan, och börja föreläsa internationellt, något som han kunde berätta i en intervju med Lokaltidningen redan 2014. Nu, fem år senare, har han fått föreläsa för universitetsstudenter i USA. Men vi tar allt från början.

Det var den 6 september som Staffan Taylor var på väg hem till sin bostad i Stockholm. Solen sken under fredagseftermiddagens senare timmar och han kunde knappast ana att han skulle få äran att åka till Austin i amerikanska Texas dagen därpå.

– När jag var på väg hem kom två glada killar fram till mig, och frågade om jag vill byta liv med en amerikan under 72 timmar. Jag hann inte ens tänka, innan jag sade "ja". Jag tror på att kasta hjärtat före och vandra efter, säger Staffan Taylor, som blev den förste tillfrågade.

Händelsen spelades in på video, men det var knappast tal om en Dolda kameran-inspelning, utan snarare en inspelning i Youtube-kanalens "Yes Theory" regi. Kanalen som utgår från USA med sina 4 miljoner följare. Timmarna senare hade han införskaffat sig ett visum och morgonen därpå satt han på ett flygplan till Texas.

Jag bad om att få hålla tal för studenterna. Där och då förverkligade jag min dörm. Ingenting är omöjligt

I USA fick Staffan Taylor leva Alex Leonardos liv - i den senares hem, tillsammans med dennes vänner och leva i den kultur som Alex Leonardo till vardags lever i. Den senare befann sig själv i Stockholm för att leva i Staffans "kläder".

– Det var helt sjukt. Och fortfarande sjukt. Jag har svårt att greppa att det verkligen har hänt. Under de här dagarna fick jag paddla kanot på Colorado river, jogga med mina nya vänner och gå på en amerikansk fotbollsmatch. Men det som jag lärde mig mest var att drömmar går att uppfylla, säger helsingborgaren och fortsätter:

– Efter att ha bett om att få hålla ett tal för universitetsstudenter, kunde jag förverkliga min dröm om att hålla föredrag internationellt. Det är som jag brukar säga - ingenting är omöjligt

Nu är Staffan tillbaka i vardagen i Stockholm. Samtidigt ligger hans Texas-resa tillgänglig på Yes Theorys-kanal och har visats över 1,2 miljoner gånger. Men resan tar aldrig slut. Uppståndelsen kring honom har blivit större än vad han kunnat ana. Efter att videon publicerades har Staffan fått 9 200 nya följare på Instagram och över 10 000 kommentarer.

– Folk har skrivit till mig och menar att jag fått dem till att våga tro på sig själva. Jag har blivit deras inspirationskälla, vilket är just det som är vitsen, när jag är runt om och håller i föreläsningar. Det finns varken för stora eller för små drömmar, det viktigaste är att du vågar tro på dig själv och det du gör, förklarar Staffan Taylor.

Uppståndelsen slutar dock inte på på de sociala medierna. Utanför den digitala världen kan det härnäst bli besök i bland annat USA, England, Portugal och Georgien, efter att Staffan Taylor blivit kontaktad av intressenter som sett honom på Youtbue.

Publicerad 05 October 2019 00:00