Två personer har förts till sjukhus efter att ha blivit nedslagna och rånade i Helsingborg.

Två personer har förts till sjukhus efter att ha blivit nedslagna och rånade i Helsingborg. Foto: Mostphotos/Google maps

Flera rånoffer till sjukhus efter att ha blivit nerslagna

Rånad man hittades nerslagen med sår i huvudet

HELSINGBORG.

Flera personer har förts till sjukhus efter att ha blivit nerslagna under rån de senaste dagarna. En man hittades med ett sår i huvudet av förbipasserande som larmade ambulans.

Av
Felix Alnemark

Torsdagen den 3 oktober hittades en 52-årig man med ett sår i huvudet utomhus på en gata på Planteringen. Förbipasserande larmade ambulans som körde mannen till sjukhus.

– Där misstänker man att han råkat ut för brott och han kan inte riktigt redogöra för vad som hänt men han uppfattas som rånad. Han har blivit av med 1100 kronor i kontanter, nycklar, plånbok, väska och jacka, säger Richard Glantz, på områdeskommunikatör på Polisen i nordvästra Skåne.

När mannen under lördagen skrevs ut hittar han sin jacka i området.

Prickarna visar ungefärliga platser för de våldsamma rånen på Planteringen och Furutorpsgatan.

Prickarna visar ungefärliga platser för de våldsamma rånen på Planteringen och Furutorpsgatan. Karta: Google maps

I söndags inträffade ett annat våldsamt rån. Även denna gång under förmiddagstimmarna. En man i 60-årsåldern blev då överfallen och nedslagen på Furutorpsgatan kring 11-tiden.

– Han får köras direkt till lasarettet. Vi har kollat men det verkar inte finnas vittnen. Vi kommer hålla ytterligare förhör. Han har fått smärre skador, säger Richard Glantz.

Publicerad 07 October 2019 11:40