Stacy Garrop.

Stacy Garrop. Foto: Frank Ishman

Hennes nykomponerade musik tar grepp om klimatet

Terra Nostra framförs på Helsingborgs Konserthus på söndag

HELSINGBORG. Den amerikanske kompositören Stacy Garrop har skrivit ett nykomponerat verk kallat Terra Nostra som ska skildra förhållandet mellan mänskligheten och planeten.

Söndagen den 13 oktober framförs verket på konserthuset i Helsingborg.

– Vi är oerhört stolta över att få presentera en konsert med detta nyskrivna verk som för första gången framförs i Europa! Terra Nostra är ett oratorium som hyllats för sin engagerande musik. Verket framförs av solister, kör och orkester och lyfter fram hur relationen mellan vår planet och människan har förändrats över tiden, och hur denna relation behöver återupprätta en harmonisk balans, säger Fredrik Österling, konserthuschef i Helsingborg, i ett officiellt uttalande.

Stacy Garrop vann bland annat American Music Award 2019.

Dirigent blir den taiwanesisk-amerikanska dirigenten Mei-Ann Chen som har ett tungt cv i att visa upp. Hon har bland annat utsetts till chefsdirigent både för National Taiwan Symphony Orchestra och Chicago Sinfonietta.

– När den efterfrågade dirigenten Mei-Ann Chen blev tillfrågad för uppdraget valde hon att ändra i sitt schema för att prioritera detta verk hos oss. Att få välkomna denna populära dirigent tillbaka till Helsingborg är en stor glädje, säger Fredrik Österling.

I programmet ingår också Franz Liszts orkesterverk Die Ideale.

Terra Nostra

Framförs söndagen den 13 oktober. Konserten spelas på Helsingborgs konserthus med start 18.00.

Publicerad 07 October 2019 09:12