Tio områden förses med laddplatser.

Tio områden förses med laddplatser. Foto: Adobe Stock

Lokala bolag satsar på "laddoaser" i tio stadsdelar i Helsingborg

Helsingborgshem och Öresundskraft i ny gemensam satsning

HELSINGBORG.

Öresundskraft och Helsingborgshem gör gemensam sak för att tillföra fler laddplatser till elbilar. Hela tio stadsdelar ska nu få "laddoaser".

Elbilsägarna blir fler och fler och utvecklingen förväntas fortsätta. Enligt Power Circles, som är elkraftbranschens intresseorganisation, prognoser kommer det att finnas 2,5 miljoner laddbara fordon år 2030 i Sverige.

Med start i november drar de lokala bolagen Öresundskraft och Helsingborgshem igång sin gemensamma satsning på tio laddoaser som man kallar det i olika stadsdelar. På varje oas ska det till en början finnas fyra laddplatser, dessa ska senare dock kunna byggas ut till tolv stycken.

Man riktar sig såväl till Helsingborgshems hyresgäster som till allmänheten.

– Hyresgäster ska ha samma möjligheter som andra att nyttja ny teknik. Tillsammans med Öresundskraft skapar vi möjligheter och uppmuntrar till ett hållbart resande. Vi är glada att kunna erbjuda möjlighet att ladda elfordon samtidigt som vi får möjlighet att lära oss och utveckla erbjudandet över tid, säger Lars Hansson, som är Helsingborgshems ordförande, i ett pressutskick.

Laddoaser

Ska byggas i områdena Drottninghög, Elineberg, Husensjö, Laröd, Maria Park, Närlunda, Planteringen, Pålsjö Östra, Stattena och Slottshöjden.

I november drar arbetet igång och från januari ska allt vara klart.

Källa: Öresundskraft och Helsingborgshem

Publicerad 08 October 2019 09:28