Flera våldsamma rån har inträffat i samma närområde i södra Helsingborg.

Flera våldsamma rån har inträffat i samma närområde i södra Helsingborg. Foto: Mostphotos

Tredje våldsamma rånet på en vecka då män förts till sjukhus

Flera våldsamma rån har inträffat i södra Helsingborg

HELSINGBORG.

En 21-årig man befann sig på Industrigatan sent på tisdagskvällen den 8 oktober när två maskerade män dök upp och försökte råna honom. Mannen blev slagen under brottet. Det är det tredje våldsamma rånet sedan 3 oktober då män förts till sjukhus.

Av
Felix Alnemark

Klockan var 23 när två maskerade män dök upp och slog 21-åringen samtidigt som de sa åt honom att lämna ifrån sig mobil och plånbok.

– På något sätt blev personerna ivägskrämda innan de fullföljde rånet. Någon ska ha ropat, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne.

21-åringen ska inte behövt åka ambulans med anledning av misshandeln men ändå tagit sig till sjukhus för att få skadorna dokumenterade.

De okända gärningsmännen är ännu på fri fot.

Tre rån då män har misshandlats har skett sedan 3 oktober. Prickarna visar undefärliga brottsplatser.

Tre rån då män har misshandlats har skett sedan 3 oktober. Prickarna visar undefärliga brottsplatser. Karta: Google maps

Det har varit flera våldsamma rån i Helsingborg under den senaste veckan. Den 3 oktober hittades en 52-årig man nerslagen och blödande på en gata på Planteringen efter att ha blivit rånad.

Den 7 oktober inträffade ett annat våldsamt rån. Då blev en man i 60-årsåldern nerlsagen och rånad på Furutorpsgatan. Mannen fördes till sjukhus.

Läs mer här:

Publicerad 10 October 2019 11:54