Nu letas efter någon som kan ta över verksamheten på Petters.

Nu letas efter någon som kan ta över verksamheten på Petters. Foto: Google streetview

Konkursförvaltaren om Petters: "Givet att det kommer leva vidare"

Därför har ägaren ansökt om konkurs

HELSINGBORG.

Som Lokaltidningen kunde berätta under tisdagen har restaurangen Petters ansökt om konkurs. Men konkursförvaltaren är övertygad om att de kommer hitta en ny person som kan driva den anrika hamburgerrestaurangen vidare.

Av
Felix Alnemark

Åtta personer varav fyra är tillsvidareanställda berörs av konkursen på Kullagatan / Konsul Olssons plats. Det har gått allt sämre ekonomiskt för bolaget bakom restaurangen. Omsättningen i år beräknades bli 1,5 miljoner kronor lägre än för två år sedan.

Självfallet jobbar jag för fortlevnad

– Det är minskad kundintensitet i Helsingborgs centrum. Det är minskad omsättning för Petters som för andra. Men här har det minskat markant. Från 5,8 miljoner kronor 2017 till att man bedömde att det skulle bli 4,2 miljoner 2019. Det gäller att möta det här. Det är restaurangtätt med 153 restauranger i Helsingborg. Det gäller så klart att ta höjd för det, säger Ingmar Grönvall, konkursförvaltare.

Restaurangen drivs vidare en månad till av konkursförvaltaren med hjälp av den statliga lönegarantin. Det ska ge tid att hitta någon som kan ta över restaurangen.

– Jag använder de kontakter jag har för att försöka finna någon som kan överta verksamheten. Självfallet jobbar jag för fortlevnad. Det här började som en ambulerande korvvagn. jag minns den från 1967-1968. Sedan har verksamheten blivit mer pretentiös och riktig som nu till att vara en riktig anläggning. Det är givet att Petters kommer leva vidare, säger Ingmar Grönvall.

Du är säker?

– Det kommer det att göra. Ja, det hoppas jag, säger Ingmar Grönvall.

Lokaltidningen har inte kunnat nå bolagets ägare.

Publicerad 16 October 2019 16:46