Elin från Helsingborg var bara två år gammal när hon fick leukemi.

Elin från Helsingborg var bara två år gammal när hon fick leukemi. Foto: privat

Promenaden för cancerdrabbade Elin, 3, inbringade 90 000 kronor

Familjens promenad blev tredje största i landet

HELSINGBORG.

Elin var båda två år när hon blev sjuk i leukemi. I september berättade Lokaltidningen om hur det var när familjen fick beskedet mitt under sin semester. Nyligen hölls insamlingspromenaden Walk of hope runt om i landet. Elins promenad blev den tredje största sett till hur många som bidrog.

Av
Felix Alnemark

Elins promenad både startade och slutade i Vikingbergsparken i Helsingborg den 21 september. Deltagarna betalade mellan 100-150 kronor för att delta.

– Familjens promenad blev tredje största i landet, de samlade in över 90 000 kronor (långt över målet på 20 000). Tack vare alla promenader slog Walk of Hope i år rekord, berättar Ellinor Prawitz, pressansvrig på barncancerfonden i ett mejl till Lokaltidningen.

Men faktum är att en annan skånsk Walk of hope-insamling blev den näst mest inkomstbringande. Promenaden i Ängelholm samlade nämligen in över 109 000 kronor.

Totalt samlades över 1,2 miljoner kronor in till barncancerfonden i samband med kampanjen.

– Ett helt fantastiskt resultat som betyder mycket - för cirka en miljon kronor kan vi till exempel finansiera en etablerad forskare i ett år, säger Åsa Hornhammar, projektledare för Walk of Hope på Barncancerfonden.

Publicerad 17 October 2019 13:13