Sabina Söder har satt ihop ett team som sköter olika specialområden som gör att hon själv mer kan se till helheten.

Sabina Söder har satt ihop ett team som sköter olika specialområden som gör att hon själv mer kan se till helheten. Foto: Joel Winqvist

Snart öppnar Bollbrolyckan – nya nöjespalatset i stan

Söder fortsätter sin satsning på Söder

SÖDER.

Den 26 oktober förverkligas en tio år lång dröm som nöjesprofilen Sabina Söder har gått och burit på. Då öppnar nämligen Bollbrolyckan, stans nya nöjespalats.

Av
Joel Winqvist

Med över 25 års erfarenhet av showbusiness som allt från producent och artist till koreograf vet hon mer än väl vad som krävs för att bjuda åskådarna på rejäl underhållning.

Men det som nu komma skall blir så mycket mer än hon någonsin gjort förut. För första gången i sitt liv blir Sabina Söder företagsledare, krögare och ytterst ansvarig för verksamheten i ett hus som ska stå på flera ben.

Satsningen gick hon ut med i våras men arbetet har pågått betydligt längre än så.

– Den här drömmen har jag gått och burit på och processat i säkert tio år, berättar hon.

Sabina Söder på bild med figuren med det passande namnet Mr Bollbro i förgrunden.

Sabina Söder på bild med figuren med det passande namnet Mr Bollbro i förgrunden. Foto: Joel Winqvist

Bollbrolyckan beskriver hon som Helsingborgs nya nöjespalats, på Bollbrogatan alldeles intill stadsparken. Dinnershow, nattklubb, restaurang och karaoke med 80 000 låtar blir några av inslagen.

– Det finns inget liknande i Skåne, menar hon.

Barnföreställningar på söndagar med start till våren och dinnershowen Xperience ska utgöra de fasta inslagen som ska återkomma varje år, fast i olika skepnader.

Det finns inget liknande i Skåne

Mycket ska fixas med innan allt är klart. Själv beskriver Sabina Söder sig som en vän av ordningen. Minst sagt.

– Jag har allt uppskrivet på listor som jag sedan bockar av, förklarar hon.

Med kort tid kvar till öppning har folk i hennes närhet konstaterat att hon är ovanligt lugn. Om huvudpersonen själv upplever det på samma sätt?

På ett sätt ja, menar hon.

– Men att stänga av huvudet från att inte tänka på jobbet gör jag inte förrän jag går och lägger mig. Men jag sover som en stock, säger hon och ler.

Det lär hon behöva göra. För inklusive det deltidsarbete hon lägger ner som lärare så upptar nya satsningen ungefär 19 timmar om dygnet.

– Jag har inget liv just nu. Det här är mitt liv, säger hon och skrattar.

– Så här råder jag ingen att leva under en längre tid. Men ska en småföretagare växa och verkligen våga gå vidare med en dröm så måste man lägga denna tiden och kraften.

Sabina Söders tio år långa dröm är snart förverkligad.

Sabina Söders tio år långa dröm är snart förverkligad. Foto: Joel Winqvist

Efter att ha kört Xperience på bland annat Nattkatten där Hälsobacken gifter sig med Drottninggatan flyttade hon ifjol showen till Charles Dickens på Södergatan. Nu fortsätter Söder sin satsning på Söder. Hon ser främst en utmaning i att anpassa sin show efter var hon befinner sig och hade kunnat satsa i en annan del av Helsingborg. Men fastigheten som bland annat rymt tidigare klassiska nöjesställen som Ceasers Palace, Hollywood och Wallmans, var för spännande för att inte tacka nej till när chansen dök upp.

Och hon har alltid trivts i området runt stadsparken, berättar hon.

– Och detta är ändå början på Söder. För mig var det klockrent.

Detta är Bollbrolyckan

Bollbrolyckan ska stå på två rejäla ben: nöjesdelen som vi skriver om i artikeln. Och i framtiden en hälsodel i en tidigare möbelaffär i samma fastighet, ett helhetscenter med inslag som yoga, hälsoretreats, mindfullness och kurser i allt från musik och konst till yoga och hälsa. Och med planer på en artistskola med hälsoinriktning. Denna satsning kommer dock inte stå klar förrän tidigast hösten 2020.

Publicerad 19 October 2019 00:00