Markus Holgersson, Anders Lindegaard och Andreas Granqvist på bild från en tidigare match.

Markus Holgersson, Anders Lindegaard och Andreas Granqvist på bild från en tidigare match. Foto: Andreas Hillergren/TT/Ritzau Scanpix

Helsingborgs IF klart för allsvenskan 2020 – i kavaj

Söndagens resultat gick di röes väg

HELSINGBORG. HIF förlorade matchen mot Häcken (hemma 0-2) lördagen den 19 oktober, men kunde efter den allsvenska omgången ändå konstatera att det blir allsvenskt spel även under 2020.

Detta då de övriga resultaten för bottenkonkurrenterna i serien i helgen gick HIF:s väg. En slags vinst i kavaj som man brukar säga trots att HIF inte ens spelade söndagen den 20 oktober då Falkenberg förlorade mot AIK.

Det finns med andra ord inte längre någon matematisk risk för att Helsingborgsklubben ska kunna åka ur allsvenskan, eller ens behöva kvala för att få stanna kvar.

Klubben har haft som sitt stora mål denna säsongen att hänga kvar i allsvenskan, och nu är målet nått.

"Jag vill därför ta tillfället i akt att rikta ett stort tack till alla supportrar, medlemmar, sponsorer, styrelsen och all personal för ert fantastiska stöd och arbete under hela året. Ett extra tack för det villkorslösa stöd och kärlek vi haft från södra stå hela året," uttrycker Joel Sandborg, klubbdirektör, på klubbens hemsida.

"Nu är det dags att blicka framåt mot säsongen 2020. Det kommer bli otroligt spännande att följa den resa som fotbollsorganisationen, med Olof Mellberg i spetsen, har framför sig," fortsätter han.

Publicerad 21 October 2019 10:16