Peter Strand.

Peter Strand. Foto: Emil Malmborg

Logistikstaden Helsingborg växer – klart med nya etableringar på Väla södra

Färskt fastighetsbolag satsar stort

HELSINGBORG. Satsningen på logistikanläggningar fortsätter i Helsingborg. Nyligen stod det klart att fastighetsbolaget SLP, en förkortning av Swedish Logistic Property AB, köper ett ungefär 29 000 kvadratmeter stort markområde vid Väla Södra i Helsingborg. Prissumman har landat på 16 miljoner, vilket kommunstyrelsen beslutade om nyligen. Målet är att bygga en större anläggning för lager och logistik som man sedan ska hyra ut till olika aktörer.

Nu är det klart vilka som kommer att flytta in i bolagets första projekt i Helsingborg.

Det blir dels e-handelsaktören JTI Ventures, som är Helsingborgsbaserat. Bolaget ska hyra cirka 6 000 kvadratmeter yta i den nya anläggningen.

Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP på bild ihop med Max Råvik som är vd på Höganäs Kakel & Klinker.

Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP på bild ihop med Max Råvik som är vd på Höganäs Kakel & Klinker. Foto: Pressbild

Även Höganäs kakel och klinker är klar som ny hyresgäst. Bolaget ska på marken på Väla södra ha ett kombinerat huvudkontor, butik och lager om cirka 8 000 kvadratmeter.

Båda aktörerna planerar flytta in våren 2021 i nybyggda lokaler.

"Vi är långt komna i planeringen av en ny modern logistikanläggning inom den aktuella fastigheten, på detta fantastiska läge i Helsingborg", säger Peter Strand, som är styrelseordförande i SLP, i ett pressmeddelande.

Tidningen Intelligent Logistiks har tidigare gjort en lista över Sveriges bästa logistiklägen. Där intog Helsingborg en tredjeplats.

Publicerad 21 October 2019 13:56