Den 26 oktober ifjol fick Helsingborg Sveriges modernaste biograf. Här en bild från invigningen.

Den 26 oktober ifjol fick Helsingborg Sveriges modernaste biograf. Här en bild från invigningen. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Så många fler biotittare lockade nya Filmstaden: "Otroligt mycket bättre"

30 procent fler biotittare jämfört med på gamla SF

SÖDER.

Filmstaden har ökat sitt besöksantal med 30 procent sedan man invigde den nya toppmoderna anläggningen i Södergallerian.

Ny teknik, pimpat ljud och bild, större filmdukar och ökad komfort. Det tror Ann Rönnberg, föreståndare för Filmstaden i Helsingborg, är de främsta anledningarna till uppsvinget.

– Med detta blir filmupplevelsen på nya Filmstaden så otroligt mycket bättre. Vi har även satsningar som iSense, vår största salong med laserprojektor och Dolby Atmos ljud. Sedan är det såklart mycket trevligare att komma in i vår fina nya galleria som även kan erbjuda mat och andra upplevelser i samband med biobesöket.

Något som har överraskat dig under ert första år?

– Vår VIP-salong har överraskat positivt. Vi visste att den skulle bli populär men kanske inte såhär populär. Har en gäst sett en film i vår VIP-salong så väljer gärna gästen VIP-salongen även vid nästa biobesök. Det är nästan så att vi skulle haft fler.

Vilken är din bästa filmupplevelse hittills på nya Filmstaden?

– Även om jag inte hann se någon film den dagen så måste jag säga dagen då vi öppnade – vilken upplevelse att äntligen vara i mål och se alla förvånade gäster! Det var nästan en overklig känsla att få öppna upp dörrarna. Om jag bara ska säga en film så blir det Joker som jag såg härom veckan. Jag var lite tveksam innan om jag skulle gilla den eftersom filmen är väldigt mörk och psykologisk, men den golvade mig totalt.

Vilken film är du mest sugen på att spana in i höst/vinter?

– Till jul finns det två självklara storfilmer; Star Wars The Rise of Skywalker och Frost 2, men jag väljer en annan julfilm: En del av mitt hjärta som är en musikalfilm baserad på Tomas Ledins låtar. Hans låtar gör mig alltid väldigt glad så filmen kommer bli ett självklart val för mig under julen.

Publicerad 21 October 2019 11:30