Företaget har fokuserat på installation av ventilation och har utfört arbeten åt landsting, kommuner, fastighetsägare, byggbolag samt som underentreprenör åt större bolag inom branschen.

Företaget har fokuserat på installation av ventilation och har utfört arbeten åt landsting, kommuner, fastighetsägare, byggbolag samt som underentreprenör åt större bolag inom branschen. Foto: Adobe Stock

Företag med tiotalet anställda går i konkurs: "Klart man är besviken"

Beställare har bestridit fakturor på uppåt en miljon

HELSINGBORG.

Företaget LB Vent AB begärs i konkurs. Anledningen: uteblivna inkomster på uppåt miljonen efter att ett antal beställare har bestridit flertalet fakturor.

Företaget med säte i Helsingborg har den senaste tiden haft omkring tio anställda, men hade vid 2018 års slut ytterligare sex personer på lönelistan.

Konkursen bottnar, enligt Helsingborgsföretagets ägare Mikael Lundström, i vitt skilda uppfattningar om kvaliteten på det arbete som LB Vent AB har utfört åt flertalet större beställare.

– Enligt dem är vi inte tillräckligt upparbetade, säger han och berättar att man nästan är i mål med de projekt man har på sin att göra-lista.

– Det är klart att man är besviken, säger han och berättar att en konkursförvaltare är inkopplad på ärendet.

– Jag hade inte en chans att fortsätta driva det vidare. Nu har vi gått i konkurs och jag har inte råd att anlita någon advokat för att försöka driva in den här miljonen, förklarar han.

Några av de anställda har fått klart med andra jobb. Övriga omfattas av den statliga lönegarantin, förklarar han.

Bolaget grundades år 2011, rapporterade en omsättning på 8,6 miljoner kronor i sitt senast bokslut (december 2018) med en vinst på 418 000 kronor.

Publicerad 03 November 2019 00:00