Medan kvinnan väntade på Polisen kom inbrottstjuven plötsligt gående från köket beväpnad med kniv.

Medan kvinnan väntade på Polisen kom inbrottstjuven plötsligt gående från köket beväpnad med kniv. Foto: Mostphotos

Dom: Kvinna i 70-årsåldern vaknade av knivman i hemmet

Nu döms 33-åringen till fängelse

HELSINGBORG.

Nu har domen fallit mot den 33-årige man som gjorde inbrott hos en kvinna mitt i natten i Helsingborg för en månad sen. Kvinnan larmade polis som kunde gripa mannen när han var på väg från platsen.

Av
Felix Alnemark

Det var natten till den 3 oktober som en funktionshindrad kvinna bestals i sitt hem i Helsingborgs stadskärna. Kvinnan vaknade av att det var tänt i hallen och trodde att hemtjänsten glömt släcka.

Hon tog sig ut i hallen med sin rullator och märkte då att hennes dator var borta och ringde därför polisen. Medan hon satt i hallen och väntade på polisen kom plötsligt en maskerad man med kniv gående från hennes kök och gick ut genom ytterdörren.

Den 33-årige mannen är hemmahörande i Landskrona. Han greps utanför kvinnans dörr med en väska med kvinnas dator, smycken och mat. Han hade också en morakniv och en kökskniv som tillhörde kvinnan.

I lägenheten fanns blod på flera ställen från inbrottstjuven. Tjuven hade lämnat dörren till frysen öppen och tagit mat från kylskåpet. Kvinnan slängde all mat eftersom inte visste vad mannen vidrört.

Kvinnan har mått dåligt efter händelsen och haft svårt att sova.

33-åringen berättar att han missbrukat narkotika den aktuella dagen och inte minns händelsen. Han förekommer under 46 avsnitt i belastningsregistret.

Han döms nu för grov stöld och brott mot knivlagen. Påföljden blir åtta månaders fängelse. Han ska också betala 13 900 kronor i skadestånd.

Publicerad 06 November 2019 14:48