Nedim Kucukovic har jobbat med att baka pizzor i ungefär 20 års tid.

Nedim Kucukovic har jobbat med att baka pizzor i ungefär 20 års tid. Foto: Privat

Pizzeria på Drottninggatan får nytt liv: "Vill sticka ut lite"

Samma namn fast ny ägare

HELSINGBORG. I ungefär ett halvår var pizzeria Piatzo på Drottninggatan 80 stängd.

Men sedan några veckor tillbaka har en ny ägare väckt liv i pizzerian. Under samma namn som tidigare ska nu Nedim Kucukovic bedriva restaurang i lokalen.

Fokus blir på pizza och kebab med en särskild typ av vete i degen och på färska råvaror för att urskilja sig från mängden. Allt i sydeuropeisk stil, berättar han.

– Jag vill satsa på mat med lite högre klass. Jag kommer bland annat att jobba med durumvete, som är dyrare än vanligt mjöl och mer proteinrikt. Man vill sticka ut lite, förklarar han.

Han är ivrig och förväntansfull men är medveten om att det handlar om att ta lugna steg framåt, som han beskriver det.

– Man måste lära känna kunder, och dem mig. Jag vet att den förra ägaren var där länge, och kunderna var säkert bekväma med honom.

Du, är det inte väldigt hård konkurrens bland pizzeriorna i Helsingborg redan?

– Ja, det är väl det. Men jag tänker att blir det riktigt bra kvalitet och man gör en rejäl satsning så tror jag att jag ska kunna sticka ut litegrann.

Publicerad 13 November 2019 11:32