Foto: Polismyndigheten

Knark, rattfylleri och husrannsakan – polisens trafikvecka gav resultat

Ordningsmakten lade extra fokus på trafiken

NORDVÄSTRA SKÅNE. Nyligen lade polisen extra fokus på trafiken, när det var nationella trafiksäkerhetsveckan.

En hel del fordon kontrollerades i våra nordvästskånska trakter. Närmare bestämt 447 lätta fordon samt fyra fordon över tre och ett halvt ton. 478 förare kontrollerades och fyra utlänningskontroller utfördes.

Polisen i nordvästra Skåne skriver om händelserapporteringen på sin Facebooksida.

Några händelser som sticker ut i mängden är en kontroll polisen gjorde i de centrala delarna av Ängelholm. Polisen stoppade där ett fordon där fordonsskatten inte var betald. När bilen väl stoppats fattade polisen misstankar om att föraren var hög på droger, och att han hade narkotika på sig. Även passageraren blev misstänkt för narkotikabrott, för innehav och bruk.

En annan händelse handlar om att polisen för att få stopp på en misstänkt bil lade ut en spikmatta och på så vis prejade fordonet kring Häljarp. Ordningsmakten hade då förföljt bilen ända från Eslövstrakten. Föraren är nu misstänkt för drograttfylla, vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

I Helsingborg stoppade blåljuspersonal en person som man misstänkte körde rattfull. Kontrollen ledde sedan till att man gjorde en husrannsakan i mannens hem. Där fann man en elpistol och narkotika. Dessutom befann sig barn i den här miljön vilket gjorde att sociala myndigheter kontaktades.

Siffror

Här är några siffror från trafikveckan:

4 personer greps

2 efterlysta påträffades

15 narkotikabrott konstaterades

1 vapenbrott

2 stöldbrott

5 förare misstänks för rattfylleri (alkohol)

8 förare misstänks för rattfylleri (narkotika)

Källa: Polisen

Publicerad 14 November 2019 09:56