Pilbågen var av modell compound som ger extra kraftigt tryck.

Pilbågen var av modell compound som ger extra kraftigt tryck. Foto: Polisen

Pilbågsmannen hade pil med spikar – spände bågen mot människor

35-årig man hotade folk på gatan

HELSINGBORG.

Den 17 oktober larmades Polisen om att en man gick omkring med pilbåge på Södergatan. Nu åtalas en man för bland annat grovt olaga hot. Två ordningsvakter fick fly in i restaurang när mannen spände bågen till max mot dem. Längst fram satt en pil med spikar i.

Av
Felix Alnemark

Den 35-årige mannen var beväpnad med pilbåge, en väska med pilar, kniv och en pil försedd med spikar. Pilbågen var av sorten compound som är hjulförsedd och ger extra stor kraft.

På Södergatan var han hotfull mot människor. Två ordningsvakter som följde mannen flydde in på en restaurang när mannen spände bågen till max och siktade på dem. Brotten bedöms som grovt olaga hot eftersom hotet förstärkts med pilbågen och den spikförsedda pilen samtidigt som bågen spändes.

En av pilarna var försedd med spikar.

En av pilarna var försedd med spikar. Foto: Polisen

När polisen spärrat av mannens väg från två håll med dragna vapen bad de honom släppa pilbågen vilket han gjorde. Under gripandet var han hotfull.

När mannen skulle gripas var han också våldsman mot polisen. Han skallade en polis i ansiktet inne i polisbilen. Kvinnan förlorade bland annat en flisa av sin tand.

Mannen åtalas också för skadegörelse för att ha skrivit saker på en vägg på samma gata.

35-åringen åtalas slutligen för brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål beträffande de vapen han hade med sig.

Publicerad 14 November 2019 11:57