Såväl herrarna som damerna som representerar blågult har goda medaljchanser, tycker förbundskapten Maria Prytz.

Såväl herrarna som damerna som representerar blågult har goda medaljchanser, tycker förbundskapten Maria Prytz. Foto: WCF

Nu ska Europas bästa göra upp i Helsingborg

Första gången EM i curling avgörs i södra Sverige

HELSINGBORG. Över 200 matcher kommer att avgöras i Helsingborg när curling-EM kommer till stan. Mästerskapen drog igång på lördagen och efter finalerna helgen därpå vet vi vilka som står överst på Europatronen.

Sverige har arrangerat mästerskapet fyra gånger tidigare, men det här blir första gången som det spelas i de södra delarna av landet.

Förbundskapten Maria Prytz började sitt uppdrag så sent som i september i år och nu väntar det första mästerskapet som ansvarig för den svenska truppen.

Hon tror på goda medaljchanser för de svenska lagen.

– Allt ska stämma för att det ska bli två guld, men vilken succé det vore att ta dubbla guld på hemmaplan! De svenska lagen tillhör favoritlagen tillsammans med Schweiz och Skottland på både herr- och damsidan. Men det finns fler lag som kan visa framfötterna på ett EM, säger hon i ett pressutskick.

Helsingborgs Curlingklubb står som lokal arrangör i samarbete med Helsingborgs Stad, Region Skåne och Svenska Curlingförbundet.

Trupperna

Så här ser de svenska trupperna ut till stundande EM:

Damer

Lag Hasselborg. Hemmaklubb: Sundbybergs CK

Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Johanna Heldin.

Coach: Wayne Middaugh

Herrar

Lag Edin. Hemmaklubb: Karlstads CK

Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Daniel Magnusson.

Coach: Fredrik Lindberg

Publicerad 17 November 2019 00:00