Susanne Nilsson har bestämt sig för att byta cityhandeln i Helsingborg mot det ljuva, varmare livet i Grekland.

Susanne Nilsson har bestämt sig för att byta cityhandeln i Helsingborg mot det ljuva, varmare livet i Grekland. Foto: Joel Winqvist

Hon stänger butiken och flyttar till värmen

Susanne Nilsson byter Helsingborg mot Grekland

HELSINGBORG.

Dryga åtta år som butiksinnehavare på Kullagatan fick räcka. Nu har Susanne Nilsson stängt klädesbutiken Mondaii, lagt ut Helsingborgslägenheten till försäljning och ställt fram resväskorna. Snart lämnar hon landet för en helt ny tillvaro.

Det började med att hon startade klädesaffären Mondaii på nätet. Sen blev hon med fysisk butik i Helsingborg när hon först drog igång i en lokal på Bruksgatan och senare flyttade den till Kullagatan. Hon satsade även ett tag i Halmstad för att sprida märket vidare.

Det skulle bli mer än åtta år som butiksinnehavare i city. De senaste åren har Susanne Nilsson haft fler ben att stå på jobbmässigt än bara butiken. Parallellt har hon arbetat som kostrådgivare, via sin hemsida kosthjälpen.se.

Hon är även agent och marknadsförare åt Svenska näringsakademin, som kostprofilerna Fredrik Paulún och hans kollega Martin Brunnberg driver, med det främsta målet att utbilda kostrådgivare.

Fredrik och Martin kom hon i kontakt med när hon utbildade sig.

– Jag arrangerar föreläsningar som de håller, säljer in en bok som Fredrik ska släppa, har byggt om deras hemsida lite, håller på med träningsresor och lite marknadsföring. Lite olika saker, säger hon.

Dessutom designar hon sportkläder åt en samarbetspartner, lite vid sidan av.

Att kombinera de här jobben med att driva en fysisk butik har varit lättare sagt än gjort, berättar hon.

– Jag känner att jag har varit väldigt låst vid klädbutiken. Veckorna har blivit till sjudagarsveckor. Jag har fått tacka nej till en del roliga uppdrag. Nu var det dags att ta ställning och ge sig på en ny utmaning, berättar helsingborgaren.

Många är de kunder som Susanne Nilsson har fått en nära relation till, och som hon snackat om allt mellan himmel och jord med.

Många är de kunder som Susanne Nilsson har fått en nära relation till, och som hon snackat om allt mellan himmel och jord med. "Du vet, man kommer ju nära dem. Man blir en del av deras liv. Jag vill tacka alla mina kunder genom åren", säger hon. Foto: Joel Winqvist

Klädesbutiken är nu i princip ett minne blott. Idag håller hon på att avsluta satsningen med Mondaii. I morgon väntar en helt annan dag. Den stavas värme och sol och ett skönt ombyte i tillvaron.

Hon ska nämligen flytta utomlands. Hon har träffat kärleken och tillsammans ska de flytta till Grekland.

– Vi har känt varandra i 23 år men det blev allvar för ungefär ett halvår sedan. Nu flyttar jag till värmen, förklarar hon.

Men först mellanlandar hon i England, där kärleksintresset bor idag.

När flyttar du?

– Helst igår! Jag lade precis ut min lägenhet till försäljning, säger hon och skrattar.

Nu letar paret mark i orten Sivota, på den västliga sidan av det grekiska fastlandet, mitt emot ön Korfu.

– Vi har båda bott där, jag i cirka tio år. Hjärtat finns i Grekland, berättar hon.

Gerografiskt någonting helt annorlunda än ett höstdassigt Helsingborg, så klart. Men hon känner sig onekligen hemma i Grekland och kommer dessutom att kunna fortsätta jobba med sin kostrådgivning på nätet och med att serva Fredrik Paulún med marknadsföring från sin laptop, även om hon sitter på ett grekiskt wifi.

Kanske blir inte livsförändringen så där monumental som den kan låta?

– Det har varit känslor fram och tillbaka. Tio år av livet är en lång tid. Fram till att jag tog det här beslutet har det varit jobbigt men nu känns det skönt att kunna flytta från Sverige.

Publicerad 24 November 2019 00:00