Suzi P joinar Mellogänget 2020.

Suzi P joinar Mellogänget 2020. Foto: Eva Edsjö

Helsingborgare debuterar i Mellon – slog igenom stort på sociala medier

Suzi P är med i första deltävlingen

HELSINGBORG.

Suzi P från Helsingborg har på kort tid gjort sig ett namn i musik-Sverige. Nu står det klart att hon nästa år kommer att göra debut i Melodifestivalen.

Hon har skaffat sig tusentals följare på Instagram och Youtube genom egna tolkningar av kända hiphoplåtar, något som inte gått hip-hop-stjärnan Linda Pira förbi. Profilen hoppade plötsligt in i en sändning som Suzi gjorde ihop med sin syster på Facebook.

Därefter började Suzi lansera egen musik. Hon är bland annat känd för låtarna Shunon och Livin’ la vida. Hon blev också uppmärksammad i medier efter att hon sjöng sin låt Shunon i SVT:s sommarlovsmorgon med ordet ”kokain” utbytt mot ”dubbelliv”. I medier uttryckte föräldrar sitt ogillande kring att låten spelades i ett barnprogram.

Nu står det klart att Helsingborgsartisten kommer att delta i den första deltävlingen i Mellon som avgörs i Linköping den 1 februari. Hon uppträder då med en låt som kallas för Moves, enligt Sveriges Television.

Några av de artister som återkommer till tävlingen 2020 är Sonja Aldén, Robin Bengtsson, Linda Bengtzing, Anna Bergdendahl, Thorsten Flinck, Hanna Ferm och Nanne Grönvall.

Programleder gör den nya trion David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson.

Publicerad 26 November 2019 13:40