En person på ett tvåhjuligt fordon körde på en kvinna i 80-årsåldern. När en man i 40-årsåldern försökte få perosnen att stanna kvar på platsen föll personen i marken och fick föras till sjukhus med ambulans.

En person på ett tvåhjuligt fordon körde på en kvinna i 80-årsåldern. När en man i 40-årsåldern försökte få perosnen att stanna kvar på platsen föll personen i marken och fick föras till sjukhus med ambulans. Foto: Mostphotos

80-årig dam påkörd – man till sjukhus efter att ha försökt stoppa smitare

Person på tvåhjuligt fordon fortfarande på fri fot

HELSINGBORG.

På tisdagskvällen stannade en bil för att släppa över en äldre dam på ett övergångsställe. Då kom ett tvåhjuligt fordon och körde på kvinnan. En 40-årig man försökte stoppa personen på mopeden/motorcykeln från att lämna platsen men åkte i backen och fick föras till sjukhus med ambulans.

Av
Felix Alnemark

Klockan var strax efter 22 när händelsen inträffade i korsningen Örebrogatan/Jönköpingsgatan vid Coop Nära. En person i bil stannade vid ett obevakat övergångsställe för att släppa över en dam.

– Då passerar en moped på insidan i relativt hög fart så att personen fallet till marken, säger Åsa Emaneulsson, presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne.

Men därefter försöker en man i 40-årsåldern stoppade personen på mopeden/motorcykeln från att lämna platsen.

– Mannen försöker envarsgripa personen och stoppa personen. Då kör hen iväg så att målsägande som försöker hålla kvar personen, dras omkull, säger Åsa Emanuelsson.

Mannen fick föras till sjukhus med ambulans för sina skador men det behövde inte kvinnan. Personen på det tvåhjuliga fordonet är fortfarande på fri fot. Personen är misstänkt till vållande av kroppsskada, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats.

– Vet man något eller har sett något så hör av dig till polisen, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 27 November 2019 11:29