23-åringen misstänks ha tagit sig in i sin före detta flickväns lägenhet och startat en brand på spisen.

23-åringen misstänks ha tagit sig in i sin före detta flickväns lägenhet och startat en brand på spisen. Foto: Polisen

Mordbrand: Man tog sig in i bostad och anlade brand på spis

23-åring belamrade spisen med saker och satte alla plattorna på max

HELSINGBORG.

En 23-åring man åtalas för mordbrand. Han tros ha krossat en ruta för att ta sig in i en lägenhet i ett flerfamiljshus i centrala Helsingborg. Därefter placerade han saker på spisen och satte igång alla spisplattor så att det började brinna.

Av
Felix Alnemark

Det var den 30 september som mannen tog sig in i en bostad i ett lägenhetshus med tre våningar. På spisen satte han en kudde, plastsaker och en kastrull med olja och satte spisplattorna på max. Efter att ha satt igång spisen lämnade 23-åringen lägenheten. Mannen som bor i lägenheten var vid tillfället inte hemma.

23-åringen och lägenhetsinnehavaren känner varandra genom att målsägande tidigare haft en relation med en släkting till 23-åringen.

Elden spred sig till fläkten och ventilationen innan brandkåren kunde släcka. Enligt räddningstjänsten går det inte att utesluta att branden hade kunnat sprida sig i lägenheten men det fanns troligtvis ingen risk att den skulle sprida sig vidare.

23-åringen åtalas också för misshandel efter att ha tagit strypgrepp på lägenhetsinnehavaren i bostaden vid ett tillfälle i augusti. Vid samma tillfälle förstörde han saker i bostaden. Han tros också ha varit påverkad av narkotika vid tillfället.

Den 18 september slog mannen sönder en ruta till samma lägenhet och stal mat.

23-åringen misstänks också för hemfridsbrott kring den 25 september då han slagit sönder en ruta, tagit sig in i lägenheten och stannat kvar. Vid det tillfället stal han också lägenhetsinnehavarens tv.

Dagen därpå, tog han bort plast från det trasiga fönstret och tog sig in i bostaden på nytt. För det åtalas han för hemfridsbrott.

Publicerad 27 November 2019 09:38