En polis nekas ersättning från Brottsoffermyndigheten.

En polis nekas ersättning från Brottsoffermyndigheten. Foto: Mostphotos

Polis som besköts vid Bandidoslokal nekas mer ersättning

Har fått pengar utbetalt men får nej till krav på 100 000 kronor

HELSINGBORG.

I maj 2013 befann sig en civil polispatrull i en stillastående bil vid Bandidos-lokal när de blev beskjutna av en okänd man. Ett skott träffade i bilens baklucka. Nu nekas en av poliserna ytterligare brottsofferersättning efter att ha begärt 100 000 kronor. Det går inte att slå fast att det handlade om ett mordförsök enligt Brottsoffermyndigheten.

Av
Felix Alnemark

Samma manliga polis har sedan tidigare fått 18 500 kronor i ersättning för kränkning av myndigheten. Den civila polisen befann sig med en kollega i en stillastående bil när någon avlossade flera skott mot fordonet. Vid tillfället var polispatrullen inte involverade i något ingripande.

När polismannen förnyade sin begäran hänvisade hen till att gärningspersonen måste ha varit medveten om risken av någon skulle träffas och dödas och att personen i alla fall hade ett likgiltighetsuppsåt till mordförsök. Enligt dokumentet avlossades skott mot förarplatsen.

Förundersökningen i fallet kunde inte knyta någon förövare till skottlossningen.

Enligt Brottsoffermyndigheten går det inte att slå fast att de handlade om ett mordförsök utifrån de uppgifter som finns om skottriktningen och kulbanan i bilen.

Publicerad 27 November 2019 15:17