Tio personer har häktats av Södertörns tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott i Helsingborg och på adresser i södra Stockholm.

Tio personer har häktats av Södertörns tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott i Helsingborg och på adresser i södra Stockholm. Foto: Mostphotos/Google streetview

Sex kvinnor och fyra män häktade för synnerligen grovt narkotikabrott

Ärendet har koppling till både Helsingborg och Stockholm

HELSINGBORG/STOCKHOLM.

Sex kvinnor och tio män sitter häktade misstänkta i ett större narkotikamål med koppling till både Helsingborg och Stockholm. Majoriteten av de inblandade misstänks på sannolika skäl för synnerligen grovt narkotikabrott.

Av
Felix Alnemark

Tio personer har häktats av Södertörns tingsrätt i helgen misstänkta för inblandning i ett större narkotikamål. Brotten har begåtts i ett lägenhetshus i södra delarna av Helsingborg, i ett lägenhetshus i Johanneshov i Stockholm och i ett industriområde i Haninge. Brottstiden är mellan den 19–20 november.

En man från Helsingborg i 45-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern som saknar svensk folkbokföringsadress misstänks för brotten i Helsingborg. 45-åringen misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott och förberedelse till narkotikabrott.

25-åringen misstänks för narkotikabrott av normalgraden och förberedelse till narkotikabrott. Ingen av dem är skrivna på den aktuella adressen.

Flera av de andra häktade misstänks för brotten i Helsingborg men även i Stockholm. Två män och en kvinna misstänks dessutom för grovt vapenbrott.

De häktade i målet kommer främst från södra Stockholm. Alla inblandade förnekar brott.

För att dömas för synnerligen grovt narkotikabrott ska man ha hanterat större mängder narkotika. Då är straffpåföljden 6–10 års fängelse.

Lokaltidningen har sökt åklagaren på fallet som inte finns tillgänglig för en kommentar.

Publicerad 27 November 2019 15:18